Son başbakan Binali Şimşek dün gerçekleştirdiği açıklamaların çelişkili olduğuna yönelik eleştirilere Cüneyt Özdemir’in programında cevap verdi

AKP İstanbul Milletvekili Serkan Bayram’ın açıklamalarıyla örtüşmediği yorumları üzerine bir açıklama yapan Yıldırım, talimat arasında çelişki olmadığını belirtti.

Birgün'de yer alan habere kadar, Eski Başbakan ve AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, oğlu Erkam Şimşek’ın Venezuela ziyareti ile ilgili iddialar hakkında yaptığı açıklamanın, kendisinden hemencecik önce izah etme yapan AKP İstanbul Milletvekili Serkan Bayram’ın açıklamalarıyla örtüşmediği yorumları üstüne bir izah etme daha yaptı. Yıldırım, açıklamalar arasında çelişki olmadığını söyledi.

Gazeteci Cüneyt Özdemir, YouTube yayınında Binali Şimşek’ın oğlu ile ilgili iddialar hakkında dün yaptığı açıklamayı değerlendirdi. Özdemir, Şimşek’ın dün yaptığı açıklamada, “Beraberinde de Covid ile çaba amacıyla orada ihtiyaç sahiplerinin tespiti, maske gibi birtakım malzemeler götürüp dağıtmıştır. Ziyaret amacı da bundan ibarettir” dediğini aktardı.

Buna karşın o tarihte Venezuela’da olan AKP İstanbul Milletvekili Serkan Bayram’ın, Binali Şimşek’dan 1 saat dek önce farklı bir yorumlama yaptığını gösteren Özdemir, Bayram’ın ifadelerini özetledi.

AKP’li Bayram, laf konusu açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Erkam Bey de kendi imkanları ile gelmişti, resmi heyetin içinde değil. Böyle devlete ait ziyaretlere meslek adamları da katılıyor, DEİK gibi… Burada da Erkam Bey, kendi imkanları ile heyet açık havada bir katılım gösterdi. Sosyal projeleri vardı. Filistin Camisi’nin üretim süreci vardı. Oraya yardım olundu. Maarif Vakfı’nın okulunun resmidir, o. Hastane vardı, pandemi sebebiyle sıkıntıları vardı. Iyiliksever iş adamı olarak minnettar olduk. Denk geldik, ondan daha sonra da dönüldü.”

YILDIRIM ARADI

Bu çelişkiye dikkat çekmesi ardındaki Özdemir’i arayan Binali Şimşek, konu hakkında bir yorumlama daha yaptı. Cüneyt Özdemir, Yıldırım’ın yaptığı açıklamayı şöyle aktardı:

Birazcık önce Sayın Binali Şimşek telefonla aradı ve oğlu ile ilgili Venezuela gezisine dair hatalı bir algılama oluşturulduğunu belirtti. Oğlunun Venezuela'yı biraz meraktan birazcık da iş adamı olarak yeni fırsatlar var mı diye sadece bir kez Aralık ayında ziyaret ettiğini söyledi.

Heyetten öbür gayrı resmen geziye katıldığını kendi imkânları ile kovid ile mücadelede kullanılacak araç gereç götürdüğünü (başka ülkelere ziyarete gittiğinde de götürüyormuş) hem değişik hayır işlerinde de bulunduğunu belirtti.

Venezuela'daki hayır işlerini ise ilke olarak (genelde) söylemeyi uygun görmedikleri için açıklamasında bilhassa belirtmediğini ve diğer açıklamalarla herhangi bir çelişki olmadığını da ekledi.

Bir gazeteci olarak bana yapılan açıklamayı sizlerle paylaşıyorum.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Binali-Yildirim-dan-yeni-aciklama-Oglum-meraktan-biraz-da-is-adami-olarak-Venezuela-ya-gitti/250824