Uzuv bağışı karşıtı laflar söylediği iddiasıyla tepki sürükleyen Prof. Dr. Celal Şengör, hem laflarına sarihlik getirdi hem de yeni sansasyonel ifadeler kullandı.

Ulus TV'de Gürkan Hacır'ın sunduğu Şimdiki Zaman programına misafir olan Şengör'ün uzuv bağışı ile alakalı "Taraftar değilim. Elin dangalağına verip onu yaşatmanın anlamı yok ama araştırma yapacaklarsa istedikleri gibi kullansınlar. Araştırma çok önemli. Ben dinliyorum osteoloji dersi için iskelet bulamıyorlar" lafları, uzuv bağışına karşıtı olduğu iddiasıyla medyada yer aldı.

'UZUV BAĞIŞINA TARAFTARIM'

RS FM'de yayınlanan Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle programına misafir olan Prof. Şengör, laflarının tamamının dinlendiğinde uzuv bağışı karşıtlığını kapsamadığını belirtti. "Ben uzuv bağışına taraftarım, çok güzel bir şey, buna karşılık cesetlerin gömülmesi ablavutça bir şey" diyen Şengör, "Benim vüducum, asalak halinde yaşayan bir insana verilmesindense araştırma için kullanılması daha doğru olur. Biz her insanı mukaddes addediyoruz, ben öyle addetmiyorum kardeşim" diye konuştu.

'UZVUMU STALİN'E VERMEK İSTEMEM, HERİF 20 MİLYON ADAM ÖLDÜRMÜŞ'

Şöngör, "Ben, bir uzvumu Stalin'e vermek istemem, herif 20 milyon adam öldürmüş" ifadelerini de kullanırken, eşine "Can Verdiğimde bedenimi araştırma müessesesine armağan edin, istedikleri gibi kullansınlar" dediğini de belirtti. "Elin dangalağını yaşatmanın anlamı yok" laflarını tekrarlayan Şengör, "Yalnızca kendimden bahsediyordum. Elin dangalağını yaşatmaktansa bilimsel araştırma daha ehemmiyetlidir" diye konuştu.

'MEDYAYA KIZMIYORUM, CADDEDE YÜRÜRKEN KÖPEK GELİP SİZİ ISIRSA NE YAPABİLİRSİNİZ'

Laflarının medya tarafından çarptıldığına değinen Şengör, "Kızmıyorum, caddede yürürken köpek gelip sizi ısırsa ne yapabilirsiniz?" derken, Türkiye'de büyük bir cahilin karar sürdüğüne vurgu yaptı. "Türkiye, benim gördüğüm en ilkel, üst seviye cahil seviyesinde, en gayrı uygar ülkelerden biri" ifadelerini kullanan Şengör, şunları da söyledi:

'TÜRKİYE'DE 1000 YILDIR ADAM GİBİ EĞİTİM YOK'

"Türkiye'de bikini giyilmesi, Mercedes'e binilmesi burayı ileri bir ülke yapmıyor. Türkiye Afganistan'dır, Türkiye benim gördüğüm en ilkel ülkelerden biridir, 1000 yıldır adam gibi eğitim yok"