Türk polislerine şükranlarını sunarak, şehitlere rahmet, gazilere hürmet ile söze başlayan Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar;

Ülkesinin ve milletinin güvenliği için kendi canını ortaya koyan görevlilere şükranlarımızı esirgeyemeyiz. 'Sizler toplumun güvenlik ve adalet ihtiyacının karşılanmasına katkıda bulunuyorsunuz' dedi. Polislerin itibarlarını zedelemeye çalışan kişiler, karşısında beni bulur. Size karşı açılan savaş, bana karşı açılan savaş demektir. Sizlerin görevlerinizi hükümetin ve milletin desteği olduğunu bilerel mücadele etmenizi istiyorum' dedi.

Devletimizin ve milletimiz gözbebeği olan polislerimiz her türlü saldırının altındadır. Hırsıza, teröriste, uyuşturucu satıcılarına karşı dimdik ayakta durduğu için mafyası, çetecisi polisimizi sevmiyor. Zaten bu kesimler polisi seviyorsa orada sıkıntı var demektir. Devlet içindeki her kurum tabiki çok önemli ve kritiktir. Ancak emniyet teşkilatı direkt olarak miletimiz can ve mal güvenliğini ele aldığı için farklı bir konuma sahiptir. Bu kurum kötü insanların eline geçmesi bir faciadır. Tükyie bunu yaşadı. Paralel gurup dediğimiz şahıslar devletimizi uçuruma sürüklemeye çalıştılar. Bu gurubun milete yaptığı zulümü ne yazıkki geç farkettik. Ülkenin ve miiletin emrinde olan, yerli ve milli bir polis teşkilatı inşaa ediliyor. Paralel yapının üzerimize açtığı yara gerçekten çok ağır. Bu mücadelede sonuna kadar yanınızdayım. Biz sadece Allah'a kuluz, kul'a kul değiliz. Bizim inancımızda sadece Allah'a kulluk vardır. Kul'a kul olmayınız' dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin iyi niyeti başka hiç bir ülke ile karşılaştırılamaz. Bununda tabiki bir sınırı vardır. O sınır da Tek millet, Tek bayrak, Tek vatan' dır. 79 milyon olarak tek milletiz. Tüm vatandaşlarımız arasında ayrımcılığımız yoktur. Bizim bayrağımız hiç bir bayrağa benzemez. Öyle paçavralarla kıyaslandırılamaz. Onlar paçavralarını tabutlarının üzerlerıne sersinler.. Biz ise bayrağımızı şehitlerimizin tabutlarına sereriz.BU vatanda kimseye operasyon yaptırmayız. Yapma girişiminde bulunanlar bugun olduğu gibi bedelini öderler. Paralel devlet kavramı bizim kitabimizda yoktur. Bize saldırdığınız an karşınızda güvenlik güçlerimizi bulacaksınız.Bunun başka bir yolu yoktur. Ben eylemimi yapayım devlet bana karışmasın. İstediğim yere bombamı koyarım. Bombanın yanına yaklaşmazsanız patlamaz diyenlere sesleniyorum, bu anlayış dünya'nın neresınde görülmüş. Teröriste terörist diyemeyenler, dökülen her kandan sorumludur. Başbalanlık dönemimde işkenceyi kaldırmış olmama rağmen bana demediklerini bırakmadılar. Polislerimiz görevlerini en nazik şekilde yerine getirmelerine rağmeni sözde siyaseciler polislerimize küfrederken polisimiz sabretti, onları divebilirlerdi ancak yapmadılar' dedi.