Reklamcılar Derneği ve Reklamverenler Derneği’nin Effie Worldwide Inc. işbirliğiyle düzenlediği Effie Türkiye Reklam Etkinliği Yarışmasında, birbirinden etkili ve ses getiren tam 412 kampanya değerlendirildi. Başvuranların % 54’ü finale kaldı. 

Ödül Törenine Sayılı Günler Kaldı
2016 Effie Türkiye ödülleri, 11 Mayıs'ta Conrad Hilton Otel'de düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak. Pazarlama ve iletişim sektörünün biraraya geleceği bu özel gece için davetiye satışları başladı.

Reklamcılar Derneği (RD) Hakkında:
Türkiye'deki reklam, medya ve dijital alanda çalışan ajansların mesleki kuruluşu olan Reklamcılar Derneği, 1984 yılında kuruldu. 110 tüzel ve 31 gerçek kişi üyesiyle sektörün %85’ini temsil etmektedir. Reklamcılar Derneği etkinliklerinde; ajansların ve reklamcılığın genel sorunlarına yönelik çözümler üretmek ve reklamda hesap verebilirlik / sonuç alma, yaratıcılık kavramlarını yaygınlaştırmak, geliştirmek gibi iki temel esasta çalışır. Dernek, mesleğin ve ajansların gelişerek ve güçlenerek devamını sağlamayı amaç edinir ve bu doğrultuda projeler geliştirir.

Reklamverenler Derneği (RVD) Hakkında:
Türkiye’de reklamın önemini, etkinliğini, verimliliğini, bilincini anlatmak ve artırmak amacıyla kurulan Reklamverenler Derneği (RVD), reklam sektörünün sağlıklı işleyişini sağlayarak ekonomide verimliliğe katkıda bulunmak üzere kurulmuş bir dernektir. RVD, amaçlarına yönelik olarak eğitimler, pazarlama sektöründe çalışanların ufkunu açan organizasyonlar düzenlemektedir. Reklam yatırımlarının uluslararası standartlarda ölçülmesi konusunda sektörde öncülük ve çalışmalar yapmaktadır.