Uşak'ta inşaat işçiliği yapan Eren Sömer (26) ve Ufuk Çelik'in (28), kentin en işlek caddelerinden biri olan İsmetpaşa Caddesi üzerinde bir parkta Kürtçe konuşarak sohbet ettikleri için bıçaklı saldırıya uğradılar.

Parkta Kürtçe konuştukları belirtilen 2 işçinin özel güvenlik tarafından "Burada oturamazsınız" denilerek uyarıldığı, sonrasında ise Sömer ve Çelik oturmakta ısrar edince, gelen polisler tarafından kimlik kontrolü yapıldı. GBT'leri temiz çıkan yurttaşlar, kısa bir süre sonra parktan ayrıldıktan sonra 3 kişi tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. İki işçi'de hastaneye kaldırıldı.

Eren Sömer, boynundan, karnından ve göğsünden olmak üzere 4 bıçak darbesi aldı. Çelik ise, sırtından ve karnından 2 bıçak darbesi ile yaralandı. Hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alınan Çelik ve Sömer hayat mücadelesi veriyorlar.

Aileler bilgi almak için gittiği Emniyet Müdürlüğü'nde, ilk olarak saldırganların alkolsüz oldukları bilgisi verilirken, ertesi gün ise, "İki taraf da alkollüydü. Saldırganları da tutukladık" dendi. Ancak iki kişinin hayati tehlikesi devam etmesine rağmen saldırganlar denetimli serbestlik ile serbest bırakıldı.

Sömer'in babası Zeki Sömer, bunun organize bir iş olduğunu dile getirerek, "Bunu saldırganların serbest bırakılmasından anlıyoruz. Güvenliğimizden endişe ettiğimiz için hastane dışına bile çıkamıyoruz" ifadelerini kullandı.