Vaka, 16 Aralık 2017'de alana geldi. Fethiye'nin kırsal Karaçulha Semti yakınlarındaki tarlasını sürmeye giden köylülerden biri, makûs kokular geldiğini fark edip, etrafta arama yapınca, başına çuval geçirilmiş, üryan bir erkek cesedi buldu. İhbar üzerine vaka yerine gelen polis, cesedin 10 gün evvel ortadan kaybolan konutlu ve bir çocuk babası Aziz Özbay'a ait olduğunu tanımladı. 15 yıldır Fethiye'de yaşayan ve bir nakliyat firmasında sürücülük yapan Aziz Özbay, Şanlıurfa'da toprağa verildi. Katil zanlısını inceleyen polis, cenaze için Şanlıurfa'ya giden ve bir daha dönmeyen Rabia Özbay'ın, eşinin iş dostu Suriyeli İbrahim Şeyh Ahmet ile yasak aşk yaşadığını tanımladı. İkili Aziz Özbay'ı öldürdükleri bahanesiyle, G.K. da dayanak ettiği iddiasıyla nezaretine alındı. Adliyeye sevk edilen ve emniyette cinayeti işlediklerini itiraf ettikleri öne sürülen ikili hapsedildi. G.K. ise tutuksuz suçlanmak üzere özgür vazgeçildi. Rabia Özbay ve İbrahim Şeyh Ahmet hakkında 'planlayarak adam öldürme' kabahatinden ağırlaştırılmış müebbet mapus cezası istemiyle dava açıldı.

Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ilk mahkemesine tutuklu 2 maznun ve tutuksuz maznun G.K. ile avukatları katıldı. Rabia Özbay, korunmasında eşinin kendisine şiddet uyguladığını öne sürerek, "Kendim çalışıp çocuklarımın gereksinimini karşılıyordum. Eşim, İbrahim ile çalışıyordu. Hadiseyle alakalı bir alakam yoktur. O gece İbrahim konutuma girmiş. Işığı yakınca 'Kimsin' dedim. Ben çocuklarımla mutfakta uyuyordum. 'Eşini öldürdüm. Ben İbrahim' dedi. Bir anda şoka girdim. Hiçbir şey anımsamıyorum" diye konuştu.Tercüman eşliğinde korunması alınan Suriyeli İbrahim Şeyh Ahmet ise, "Yargılamalarla ilgim yok. Biz Aziz'in evinde münakaşa ettik. Kavga sırasında, ben sopayla iki defa vurdum. Bıçakla saldırmadım. Ardından konuttan çıkıp gittim. Sonrasını öğrenmiyorum" dedi. Duruşma başkanının hadiseyi detaylarıyla tekerrür anlatmasını istemesi üzerine de Rabia Özbay'ın tuvalet penceresini açıp, kendisini konuta aldığını söyledi. Rabia Özbay'ın kocasıyla münakaşa etmesi üzerine kendisini aradığını, bunun üzerine konuta geldiğini ifade eden tutuklu maznun, "Konuta tuvaletin penceresinden girdim. Kavga sebebiyle katlanamayarak, sopayı alıp Aziz Özay'a vurdum. Can Verdiğini görünce böldüm" diye konuştu.

KÜÇÜK KIZIN İFADESİ KAN DONDURDU

Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mesut Şengönül, Aziz Özbay ile Rabia Özbay'ın şu an 6 yaşında olan kızlarının pedagog eşliğinde verdiği ifadeyi okudu. Küçük kızın ifadesinde "Babam işten gelince annemle bazen münakaşa ederdi. Annem, babamdan hoşlanmıyordu. Babamı öldürdüğü için annemden hoşlanmıyorum. Babamı öldürdükleri gün, babam annemi hırpalamamıştı. O gün birbirlerine haykırıp çağırmamışlardı. Babam odada uyuyordu. Ben, annem ve kardeşim mutfakta uyuyorduk. Babamı öldüren adamın ismi İbrahim. Annem pencereyi açtı. İbrahim'i konuta aldı. Elinde bir bıçak, bir sopa vardı. Annem, sopayı alıp, babama vurdu. Sonra İbrahim de sopayla vurdu. Babam ve İbrahim münazaraya alevlendi. Annem, babamı sırtından iki kere bıçakladı. Babam yere düştü. Sopayı kırıp, sobaya attılar. Bıçağı da annem yıkayıp, yerine koydu. Ben babam vurulurken korkup, bir başka yere dağılmadım. Babamı konutun arda götürürlerken, çuvalın içine koyarlarken gördüm" dediği kaydolundu.

cocuk

Çocuğun ifadesi üzerine söz verilen tuıtuklu anne, İbrahim Şeyh Ahmet ile gönül ilişkisi olmadığını öne sürdü. İbrahim Şeyh Ahmet'in kendisini tehdit ettiğini söyledi. Rabia Özbay, "Bana 'seni çocuklarınla öldürürüm, hiçbir şey anlatmayacaksın' dedi. Bunun üzerine 'eşim kayıp' diye savcılığa müracaat ettim" dedi. Davanın tutuksuz maznunu G.K. ise hadiseyle alakası olmadığını, yargılamayı kabul etmediğini belirtip, "Bu aileye eşimle beraber en çok dayanak eden bizdik. Aziz kaybolduğunda 24 saat her gün aradık. İki günde bir sağlık kurumu acil servislerini gezdim. Benim kabahatle ilgim yoktur. Salıverilmemi istiyorum" dedi.

SAVCI MÜTALAA VERDİ

Mahkemede Cumhuriyet savcısı mütalaasını söyleyerek tutuklu maznunların 'planlayarak isteyerek adam öldürmek' kabahatinden ağırlaştırılmış müebbet mapus cezasına çarptırılmalarını istedi. Maznunların avukatları ise korunmalarını hazırlamak için vakit arz etti. Duruşma kurulu, iki tutuklu maznunun tutukluluk hallerinin devamına karar verip, mahkemeyi erteledi.

DHA