Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Keçiören Estergon Kalesi'nde tertip edilen AK Parti Şehir Buluşması ’na katıldı. Burada tertip edilen programda avukatlara seslenen Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde vesayetçilerin tarihin çöp tenekesine atıldığını söyledi.

'YARGININ ESAS KURUCU UNSURU OLAN AVUKATLARDIR'

Yargı bağımsızlığı ve demokrasi hakkında konuşan Bakan Gül, Türkiye ’nin geçirdiği hukuk çabasından ve demokrasi çabasından bahsetti. Demokrasi ve insan haklarına değinen Gül, "Türkiye ’de AK Parti evveli vesayetçilerin, darbecilerin halk istemini karşısına alan eforların bu ülkeyi nereye getirdiğini en iyi öğrenen sizlersiniz. Bu ülkede 28 Şubat'ta darbecilere selam duranları gördük. Bu ülkede 'Bir sağdan, bir soldan idam sehpasına mahkum olmak üzere bir oradan, bir oradan aldık ve bunları suçlattık' diyen kavrayışı gördük" dedi.

27 Mayıs ve 12 Eylül'de darbecilere selam duran yargının bugün demokrasiyi gözettiğini ifade eden Gül, "Sizlerin yardımı ile bugün 15T Temmuz darbecileri hesap vermektedir. Hukuk, demokrasi, tüzük korunarak Türkiye ’nin eforuna efor katılmaktadır" diye konuştu. DHA