15 Temmuz darbe teşebbüsü sırasında Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ait 475 maznunlu davada, Cumhuriyet Savcısı temele ait mütalaasını sundu.

Buna göre istenen cezalar şu biçimde:

Akıncı'da darbeyi idareyen sivil maznunlar Kemal Batmaz, Hakan Çiçek, Nurettin Oruç ve Harun Biniş için 79'ar kere ağırlaştırılmış müebbet mapus.

Darbe teşebbüsünü Akıncı Üssü'nde sivillerle idareyen 16 asker için 79'ar kere ağırlaştırılmış müebbet mapus cezası.

15 Temmuz'da kaptanlara bombalama yönergelerini veren daha önceki yüzbaşılar Mustafa Mete Kaygusuz ile Ahmet Tosun için 79'ar kere müebbet mapus istendi.

Darbe teşebbüsü sırasında hava trafiğini idareyen daha önceki 141. Filo Komutanı yarbay Hakan Karakuş için 79 kere ağırlaştırılmış müebbet istendi.

15 Temmuz'da Gölbaşı'ndaki Polis Havacılık Dairesi Başkanlığını vuran daha önceki kaptan yarbay Mustafa Azimetli için 79 kere ağırlaştırılmış müebbet istendi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, TÜRKSAT ve Polis Özel Harekat Başkanlığını bombalayan kaptan Hüseyin Türk hakkında 79 kere ağırlaştırılmış müebbet mapus cezası arz edildi.

Savcı, 15 Temmuz'da Türkiye Büyük Millet Meclisini bombalayan daha önceki kaptan Hasan Hüsnü Balıkçı adaletinde 79 kere ağırlaştırılmış müebbet mapus cezası arz etti.