Türkiye'yi yüksek jurnal vaka sayıları sebebiyle 'yüksek olgu bölgesi' olarak listeleyen Almanya, Türkiye'de iki doz BioNTech/Pfizer koronavirüs aşısı yaptıranların yakında Almanya'ya turistik ziyarette bulunmaya başlayabileceğini söyledi.

Almanya Sağlık Durumu Bakanı Jens Spahn, "AB’de başvuru onayı almış bir aşı maddesiyle aşılanması tamamlanmış olanlar, deneme yaptırmak ve hem karantinaya girmek zorunda yok. Yani bu, BioNTech ile aşılananlar için geçerlidir. Sinovac aşı maddesi bugüne dek az önce AB’de dilekçe onayı almadı. en fazla 6 ay önce enfekte olduğunu bir PCR testiyle belgeleyebilenler için de benzer şekilde test yaptırma ve karantina zorunluluğu bulunmuyor" dedi.

Her gün nüfusun yüzde 1'i aşılanıyor

Bağımsızlık’e yaptığı açıklamalarda Spahn, Almanya Sağlık Durumu Bakanı Jens Spahn, ülkedeki koronavirüs salgınının son durumuna ilişkin dün değerlendirmelerde bulundu.

Jurnal olgu sayılarındaki azalma karşısında iyimser olduklarını belirten Bakan Spahn, Almanya'nın salgında dürüst yolda ilerlediğini açıklama etti. Spahn, "Mevcut rakamlar kendimize güvenmemizi sağlıyor. hemen korona aşısı ile virüsten iyice korunan takriben 11 milyon Alman var. Ayrıca, 60 yaşın üzerindeki Almanların yüzde 70'inden fazlası en düşük bir kere aşılandı. Her gün nüfusun yüzde 1'inden fazlası aşılanmaktadır" ifadelerini kullandı.

'Tatilin tadını çıkaralım fakat tedbirli olalım'

"Dürüst yoldayız. Üçüncü dalga kırıldı" diyen Bakan Spahn, "Önümüzdeki hafta sonu Pantkot Yortusu tatilinin tadını çıkarın, birlikte tatillerin tadını çıkaralım. Lakin itinalı olalım" şeklinde konuştu. Spahn, Eylül ayına değin tüm Almanların aşılanabilmesi için gerekli aşı tedariki ve organizasyonunun yapıldığını belirterek sabırlı olunmasını istedi.

Robert Koch Enstitüsü (RKI) Başkanı Lothar Wieler de salgınında gelinen noktanın tatmin verici olduğunu ifade ederek erken rahatlama konusunda uyarıda bulundu. Daha tedbirli olunması gerektiğini vurgulayan Wieler, haftalık sıradan bin 300 ölümün dehşet olduğunu dile getirdi. Wieler, vaka sayılarındaki düşüşün önümüzdeki hafta düşmeye devam etmesini beklediklerini kaydetti.

giderken, haftalık 100 bin kişide görülen yeni vaka sayıları 5 iş günü tekrar tekrar 100'ün aşağıda olan bölgelerde keza gece dışarı çıkma kısıtlaması da son buldu.

öte taraftan, çoğu eyalette oteller ve pansiyonlar, turistler için deneme yapma ve hijyen kuralları çerçevesinde her yerde açılacak. Berlin'de ise gece 23.00-05.00 saatlerinde alkollü içecek satışı ve otellerde konaklama yasağı devam ediyor.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Almanya-acikladi-BionTech-asili-Turkler-turist-olarak-gelebilir/250731