Küresel piyasalarda spot altın, 1.822 dolar ile şubat ortasından bu yanlamasına görülen en yüksek seviyeye çıktı.

Uluslararası piyasalarda spot altın fiyatı 16 Şubat'tan bu yana görülen  en yüksek seviyeye çıktı.

ABD'de bugün açıklanacak tarım dışı istihdam verileri öncesinde ABD Doları'nın ve ABD 10 sene vadeli Define kağıdı  getirilerinin gerilemesinin ardındaki spot altın fiyatı 1.816 dolar  direncini kırdı.

Bu sabah 1.822 dolar seviyesine dek yükselen spot altın şu  sıralarda düne göre yüzde 0,25 artışla 1.819 dolar seviyesinde operasyon görüyor.

Analistler, "Zayıf dolar ve yüzde 1,60'ın aşağıda seyreden 10 sene vadeli senet getirileri altın fiyatında yükseliye destek etti. Bugün açıklanacak tarım dışı istihdam çok önemli bir nokta. Eğer veriler gerçekte iye  kazanç ise, Fed'in bono alımlarını azaltmayı tartışmaya başlamasının  yolu açılabilir" değerlendirmesini yapıyorlar.

1.816 dolar direncini aşan spot altın için en yakın direnç olarak 1.830 dolar seviyesini bildiren analistler, buranın aşılması halinde  fiyatın 1.847 dolar seviyesine içten gidebileceğini vurguluyorlar.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Altin-fiyatlari-uc-ayin-zirvesini-gordu/250078