Mamak ilçesine bağlı Fahri Korutürk Semti 877. Cadde üzerinde bulunan apartmanda yaşayanlar, saat 16.00 sıralarında binadaki çatlakları fark etti. Çatlakların derinliğinden şüphelenen yurttaşlar, polis, itfaiye ve belediye takımlarına ihbarda bulundu. Kısa vakit sonra adrese gelen takımlar, binanın tabanında kayma olduğunu tespit etti. Hemen harekete geçen takımlar, kaymanın yaşandığı bina ile bitişiğindeki binadaki yurttaşların tahliye edilmesini sağladı. İki binadaki yurttaşların ve otoparktaki taşıtların vaka yerinden uzaklaştırılmasının ardından, toprak kayması alana geldi. Toprak kayması neticeyi tabanı boşalan binanın istinat duvarı takribî 10 metre yükseklikten bitişikteki aparmanın üzerine yıkıldı. Yan binadaki bir dairenin balkonu ve dış duvarı, üzerine devrilen istinat duvarı sebebiyle çöktü.

İki binanın da girişini kapatan zabıta takımları, yurttaşların göçük alanından uzak durmasını sağladı. Göçük sebebiyle konutlarında zarar oluşan iki apartmanın serinkanlıları, geceyi akraba ve komşularında geçirdi. Öte yandan zabıtalar ve gece bekçileri, ihtiyat emelli apartmanın önünde nöbet yakalıyor.

BİNALAR BOŞALTILDI

Binadaki çatların fark edilmesinin ardından yetkililere haber verdiklerini aktaran Hasan Gündoğar, "Ben çarşıya gitmiştim, baktım dostlar burada bakışıp duruyorlar. Duvarların çatladığını söylediler. Saat 16.00-17.00 aralarıydı. Belediye geldi, muhtarı aradık. Saat 20.00 sıralarında da çöktü. Evvelinde binaları boşatmıştık. İki binada da vasati 50 daire var. Binalar boşaltıldı, otoparktaki taşıtlar çekildi, bir saat sonra da duvar çöktü. 2014 senesinde yapılmış, üstteki bina, burası da en fazla 10 senelik bir binadır" diye konuştu.

Vakanın fark edilmesinin ardından iki binanın da tahliye edildiğini aktaran mahalle durgunlarından Himmet Kaya, çöken istinat duvarının bitişiğindeki binanın sırçalarının kırdığını, dış duvarını ve balkon duvarlarının göçtüğünü söyledi. Vaka hakkında tahlil sürüyor.

DHA