Anneler günü tüm dünyada farklı tarihlerde kutlanan özel bir gündür. 2016 yılı için heyecanla beklenen Anneler Günü, yaklaşıyor. Türkiye'de anneler günü her Mayıs ayının 2. pazar günü kutlanmaktadır. Anneler günü bu sene 8 Mayıs Pazar günü kutlanacaktır. Dünyada Anneler Günü 1914 yılında yasal olarak kutlanmaya başlandı.
Anneler günü, anneleri onurlandıran özel bir gündür. Değişik günlerde ve değişik ülkelerde kutlanır. Bu günde anneler çeşitli hediyeler alır. Bu günü farklı ülkelerdeki insanlar yılın farklı günlerinde kutlarlar.
Anneler günü geleneği, Antik Yunanların Yunan mitolojisindeki pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivali kutlamalarıyla başlar. Antik Romalılar da ilkbahar festivallerini İsa'nın doğumundan 250 yıl öncesinden ana tanrıça Kibele onuruna kutluyorlardı.
ABD'de Anna Jarvis'in kaybettiği kendi annesi için 1908 yılında başlattığı anma günü, 1914 yılında Kongrenin onayıyla Amerika çapında genişledi.

Anneler Günü hediye fikirleri

Eğer anneniz mutfakta hamarat biriyse; Mutfak eşyaları, robotlar, özel mutfak parçaları, üzerinde yazı yazan tahta kaşık takımı gibi hediyeler alınabilir.

Okumayı seven anneler için henüz okunmamış kitaplar alınabilir.

Eğer telefonunu yetersiz buluyorsa annenize güzel bir telefon alarak da mutlu edebilirsiniz.

Takı, mücevher, kol saati, kolye gibi hediyeler de alabilirsiniz.

Özel hediye: 8 Mayıs Pazar günü anneniz için kendi ellerinizle özel bir hediye yapabilirsiniz. Kendisi için emek verip çizdiğiniz bir resim, bahçeden topladığınız bir demet papatya, gül veya diğer çiçekler ile samimi bir konuşma ona verebileceğiniz en güzel hediyeler arasında yer alıyor.

Hediyelerin yanına ise bu mesajları yazabilir veya kendi cümlelerinizle bir mesaj yazabilirsiniz.