Antalya ’nın Finike ve Kumluca İlçeleri ’nde bugün öğle saatlerinde denizden oluşup içeriye doğru dağılan hortum yaşamı felç etti. Hortum sebebi ile her iki ilçede de bulunan suratlarca vasıta hasar gördü. Hortum özellikle Kumluca İlçesi'nin Kum, Karşıyaka, Narenciye ve Kasapçayırı Mahallerinde tesirli oldu. Hortum sırasında Karşıkaya Semtinde konutun bahçesinde bulunan 13 yaşındaki Berivan Karakeçi ’ye bir konutun çatısından uçan parça isabet etti. Ağır yaralanan genç kız kaldırıldığı sağlık kurumunda yaşamını kaybetti.

ANTALYA GALERİ

1 BİREY KAYBOLDU

1'i ağır 11 bireyin yaralandığı hortum sırasında, içerisinde 20 yaşında Buse Acar ’ın ve Ayfer Acar ’ın olduğu araba hortum sebebi ile Ağla Nehrine uçtu. Yurttaşların müdahalesi ile anne taşıttan çıkarıldı. 20 yaşında Buse Acar ise gözlerden kayboldu. Genç kızı aramak için bölgeye çok rakamda takım sevk edildi.

ANTALYA GALERİ 2

Antalya Valisi Karaloğlu yaptığı söylemede "1 ölü, 11 yaralımız var, birinin vaziyeti ciddi. Bir kız çocuğumuz Kemer'de Kuzderesi'nde kayboldu, arama çalışmalarımız sürüyor. Kızımız annesiyle otomobildeymiş. Vasıtayı hortum ırmağa atıyor. Annesi kurtuluyor, üniversite talebesi 20 yaşlarında kızımız kayıp, arama çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

ANTALYA GALERİ 3

'TÜM ÜNİTELERİMİZ TEYAKKUZDA'

Antalya'da geçen haftadan beri devam eden negatif hava şartları sebebiyle devletin tüm ünitelerinin teyakkuzda olduğunu belirten Antalya Valisi Münir Karaloğlu Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı söylemede, "1 ölü, 11 yaralımız var, birinin vaziyeti ciddi. Bir kız çocuğumuz Kemer'de Kuzderesi'nde kayboldu, arama çalışmalarımız sürüyor. Kızımız annesiyle otomobildeymiş. Vasıtayı hortum ırmağa atıyor. Annesi kurtuluyor, üniversite talebesi 20 yaşlarında kızımız kayıp, arama çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

ANTALYA GALERİ 4

Şiddetli yağışın etkilediği Antalya merkezi ve özellikle Kumluca, Finike, Kemer ilçelerinde ilkyardım ve zarar tespit çalışmalarının devam ettiğini belirten Karaloğlu, Kemer Devlet Hastanesi'ndeki yaralıları ziyaret ederek, sahadaki çalışmaları sorguladı.

ANTALYA GALERİ VALİ

Dün geceden beri, bölgede tesirli olan yağış ve hortum, seralar, tarım arazileri, taşıtlar ile bazı binalara hasar vermişti. Anadolu Ajansı