CNN TÜRK meteoroloji editörü Bünyamin Sürmeli canlı yayında yaptığı söylemede Akdeniz ve Ege ile alakalı fırtına ihtarında bulundu. Dün Antalya'da yaşanan iki bireyin yaşamını kaybettiği ve çok rakamda bireyin yaralandığı hortum trajedisi sonrası dikkat sürükleyen ifadeler kullanan Sürmeli "Batı Akdeniz'de bu gece ve yarın sabah yine fırtına tesirli olacak." dedi.

SAAT VEREREK UYARDI!

Fırtına için saat veren Sürmeli söylemelerine şöyle devam etti;

Bu gece beklediğimiz fırtına dünkünden kısmen daha cılız ama yeniden 60 kilometre süratte ve bu vaziyet sarihte hortum oluşturabilir. Yarın sabah 8-9-10-11 saatleri arasında tesirli olması bekleniyor. Bu gece ve yarın sabah herkesin dikkatli olmasında fayda var. Kapalı yerlerde iç odalarda olmakta fayda var. Kasırganın giderekmesini öğrenmek de ehemmiyetli. Fırtına yarın sabah saatlerinde doruk seviyesinde olacak. Yeniden risk oluşturabilir. Yarın sabahki kasırgada Körfez sarihlerindeki bölgede hortumun oluşma imkanıda mevzubahisi.

EGE'Yİ DE UYARDI: ÖNÜMÜZDEKİ SAATLERE DİKKAT

Gelelim Ege'ye... Önümüzdeki saatlerde Orta Ege'ye dikkat. Bugün öğle saatlerinde İzmir ve etrafında güçlü bir fırtına var. Denize açılmayı düşünenler varsa ertelesinler. Fırtınalar artık abuhavanın ve hava şartlarının "yeni basmakalıpları." Artık sıklıkla yaşayacağımız yarıyıllar olacak."

ANTALYA'DA HORTUM! DÜN NE OLMUŞTU?

antalya hortum dha

Antalya'da dün saatteki sürati 100 kmyi geçen kasırganın bölgede verdiği hasar, sabah gün suratına çıktı. Kemer ve Kumluca'da iki ayrı noktada denizde oluşan ve karada tesirli olan hortum faciasının yaraları sarılmaya başlandı.

Merkez Muratpaşa ve Konyaaltı'nın yanı gizeme Kemer, Finike, Kumluca, Serik, Demre ve Kaş ilçelerinde dün tesirli olan hortumda 2 şahıs hayatını yitirirken, ırmağa uçan arabada bulunan Kader Buse Acar 20 akıntıya kapılarak kayboldu. Yaralanan 15 şahıs ise sağlık kurumularda rehabilitasyona alındı. Konutların çatılarını uçuran hortumda ağaçlar yıkıldı, dev dalgalar sahili hırpalarken, seralarda ve dikili alanlarda büyük parasal zarar alana geldi. Hortum, şehirde parasal zarar mevzusunda da ağır bir bilanço yarattı. Seralar başta olmak üzere dikili alanların yanı gizeme bir hayli konut ve işyerinde ağır zarar oluştu.

Antalya Valiliği'nda oluşan kriz masası idaresinde şehirde zarar tespit çalışmalarına başlandı. Milyonlarca lira zarara yol açtığı belirtilen hortumun, turizmin yanı gizeme Türkiye'nin meyve ve sebze ambarı olarak görülen Antalya'ya faturası ağır oldu. Hortumun mağdurlarının yaralarının sarılması için başlatılan çalışmalar sürdürülüyor. Fırtına sebebiyle enerji kesintisi yaşanan Finike'de, ilçenin tamamına elektrik verildi. İlçede zarar tespit çalışmalarının hafta sonuna kadar devam edeceği kaydolundu.