Araç sahiplerinin araç muayenelerini yaptırmadıkları takdirde her ay ödemeleri gereken yüzde 5 gecikme faiz oranı düşürülüyor.

30 Nisan tarihinden önceki dönemlere ait ödenti ve prim borçlarıyla yönetimle ilgili para cezaları ve geç kalma faizleri için yeniden yapılandırma imkânı sağlayacak torba teklife araç muayenesi geç kalma faiz oranını düşürecek yeni bir madde daha ekleniyor.

Bu durumda, yüzde 5 olan faiz oranı yüzde 1.5 düzeyine değin düşecek. Yani vasıta muayenesini geciktirdiği için 100'lük tetkik ücreti üzerinden her ay için yüzde 5 gecikme bedeli ödemek zorunda olan bir yurttaş, yıllık toplam gecikme bedeli olarak 60 TL yok 15 TL geç kalma bedeli ödeyecek.

ÇİFTÇİYİ RAHATLATACAK

Torba teklife eklenecek yeni madde binek otomobil sahipleri dışında, birincil 3 yaş ve sonrası her 3 yılda bir tetkik edilmek zorunda olan traktör sahibi çiftçiye de nefes aldıracak.

Düzenleme, çiftçilerin, yüksek gecikme bedellerini ödeme zorluğu nedeniyle traktörlerinin trafikten men edilmesine dek çoğu yaptırımla aleyhinde karşıya kalmasına engel olacak.

Yelda Gökdağ/Akşam

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Arac-muayenesinde-aylik-yuzde-5-lik-gecikme-faizi-dusuyor/250892