Birkaç ülkenin uçuşlarını durdurmasının ve darbe girişimi sonrası hasar gören İstanbul Atatürk Havalimanı'nda tehlikeli ortamda ne uçuşların yapılmasına ne de uçakların inmesine izin verilmemişti. 

Cuma gecesi gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından bir grup askerin İstanbul Atatürk Havalimanı’na kapılardan yolcu girişlerini kapatarak uçuş kontrol kulesini bir süre kontrol altına alınması nedeniyle aksayan uçuş trafiğinin oluşturduğu yoğunluk sürüyor. Yüzlerce uçuşun iptal edilmesiyle terminal binasındaki yolcu havalimanında sabahlamak zorunda kaldı.

17-18 Temmuz tarihlerinde de 170'ten fazla uçuş iptal edildi. Bu iptal edilen uçuşların tamamına thy.com.tr'den ulaşabilir bir kısmına da haberimizin sonundaki görselden bakabilirsiniz.

UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU
Uçuşların iptal olması nedeniyle terminal içinde oluşan yoğunluk nedeniyle oturacak yer bile bulmakta zorlanan bazı yolcular terminalin beton zeminine oturdu. Bilet değişikliğini yapacak olan yolcular ise havayolu şirketlerine ait bilet satış ofislerinin önünde uzun kuyruklar oluşturdu

SU VE SANDVİÇ İKRAM EDİLDİ
Türk Hava Yolları da yaşanan olaylar nedeniyle karşılıklı 925 seferini iptal etti. Bugün saat 14.00’ten itibaren planlanan uçuşlara başlayan TTHY, iptal olan uçuşlar nedeniyle havalimanında uzun süre beklemek zorunda kalan yolculara su ve sandviç ikram etti.
Bu arada Bazı Avrupa ülkelerinin konsolosluk temsilcilerinin havalimanına gelerek kendi vatandaşları ile ilgilendiği gözlendi.

THY'DEN AÇIKLAMA YAPILDI
THY'den yapılan Açıklamada, saat 14.30 itibari ile tüm uçuş operasyonlarının normal seyrinde icra edildiği aktarılarak, şunlar kaydedildi: 
"Yolcularımızın bilet işlemlerine dair bilgilendirmeleri ve iptal edilen/ertelenen seferlerimize ait detaylı bilgiyi web sitemizden takip etmelerini rica ederiz. Bilet iade ve değişiklik talepleriyle ilgili olarak, 15 Temmuz 2016 ve öncesinde düzenlenmiş biletler için 15 Temmuz - 17 Temmuz 2016 tarihleri arasındaki Türkiye varışlı, çıkışlı ve aktarmalı tüm THY ve Anadolujet seferlerine kayıtlı yolcularımızın, 15 Ağustos 2016 tarihine kadar işlem yaptırmaları kaydıyla; rezervasyon ve güzergah değişiklikleri ücretsiz yapılacaktır. İade talepler, hiç kullanılmamış biletler ücretsiz iade yapılacaktır. Kısmi olarak kullanılmış, seyahatin tamamlanmamış olduğu biletlerde; biletin kullanılmayan uçuşlarına ait iade işlemi ücretsiz yapılacaktır. Bilet süresinin uzatılması, herhangi bir ücret farkı ve ceza alınmaksızın biletin geçerliliği 15 Ağustos 2016 (dahil) tarihine kadar uzatılabilecektir. İlgili uygulamalar sadece THY ve Anadolujet tarafından icra edilen seferlerde geçerli olacaktır. Tüm halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletir, aksaklıklardan dolayı anlayış gösteren yolcularımıza teşekkür ederiz."