CHP'nin İzmir Megakent Belediye başkan adayının geçen hafta söylenmesi beklenirken mevcut başkan Aziz Kocaoğlu, aday adayı oldu. Bu sürpriz büyüme üzerine, partide dengeler değişti, aday söyleme tarihi ertelendi.

PARTİ İDARESİNE MEKTUP GÖNDERDİ

Daha evvel aday olmayacağını söylemesine karşın adaylık atağı yapan Aziz Kocaoğlu, partisinin 18 genel başkan yardımcısı ile PM abonelerine mektup gönderdi. Mektubunda, "31 Mart tarihindeki mahallî tercihlerde partimizin rey oranını artırmak ve bu güçlü süreçten çok daha eforlu bir biçimde çıkmak, hepimizin ortak gayeyi" ifadesini kullanan Aziz Kocaoğlu devamında ise şöyle dedi:

"Bundan kimsenin en minik bir şüphesi yok, olmamalı da. Zira çok iyi öğreniyoruz ki, genel iktidara giden yol mahallî iktidardan geçer. Bu niyete erişebilmek için çok çalışmak, balansları iyi korumak, tüm hassasiyetleri dikkate almak ve doğru yerde doğru adaylarla yarışmak gerekir. Sayılar ortada. Cumhuriyet Ulus Partisi'nin ülke genelindeki rey oranına en büyük katkıyı yapan şehirlerin başında İzmir geliyor. İzmir, CHP'li bir başkanın idarediği en büyük şehirdir.

İzmir, aydınlıktır, serbestliktir, müsamahadır. İzmir, karanlıktan çıkış için Türkiye'nin en büyük umududur. Bugün geldiğimiz noktada, modernliğiyle, politika ve demokrasi kültürüyle, iktidarın tüm çifte standartlarına karşın efor kazanabilmiş ekonomisiyle, etraf bedellerine ve tarihi kültürel servete hürmetiyle, ranta değil millete dayalı, yalnızca bugünü değil geleceği de kurgulayan projeleriyle İzmir'i bir simge olarak tanımış on milyonlarca vatandaşımız, pürdikkat, Cumhuriyet Ulus Partisi Genel Merkezi'nden çıkacak adaylık kararını beklemektedir."

ADAY PROFİLİNİ ÇİZDİ

CHP'nin adayının nasıl olması gerektiğini de anlatan Aziz Kocaoğlu, "Cumhuriyet Ulus Partisi'nin İzmir adayı, her şeyden evvel 12 bin kilometrekarelik şehrin her noktasına egemen olmalı, her noktasına değebilmeli ve her noktasından karşılık görebilmelidir. Zira iktidar partisinin adayı, 27 Kasım'dan bu yana iktidarın tüm imkânlarıyla sahadadır. Cumhuriyet Ulus Partisi'nin İzmir adayı, ranta, talana, yağmaya karşı dik durabilmeli, baskıcı tutumlara ve dayatmalara karşı gerekirse yumruğunu masaya vurabilmelidir.

Cumhuriyet Ulus Partisi'nin İzmir adayı, her partiden ve her kesimden rey alabilmelidir. Cumhuriyet Ulus Partisi'nin İzmir adayı, belediyenin başka bir deyişle İzmirlilerin mülkünü gözü gibi gözetmeli, sahip çıkmalı, eksiltmek yerine arttırmaya çalışmalıdır. Cumhuriyet Ulus Partisi'nin İzmir adayı, ortaya koyacağı mahallî idare modeliyle ülkenin demokrasi kültürüne katkı koymalı, aydınlık geleceği için umut olmaya devam etmelidir. Tam bunlar, yalnızca İzmir'in değil, tüm Türkiye'nin temennisidir. Zira iktidarın anahtarı belediyelerdedir. Dolayısıyla, siz Saygın Merkez Yürütme Heyeti ve Parti Meclisi abonelerimizin omuzlarınızda tarihi bir mesullük bulunmaktadır" ifadelerini kullandı. DHA