Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş, Sarp hudut kapısında incelemelerde bulunarak Gümrük ve Dış Ticaret Alan Müdürlüğü çalışanlarından bilgi aldı.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Sarp Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulunarak yetkililerden veri alan Muş, personel ve tır şoförleri ile bayramlaştı, sorunlarını dinledi.

Bakan Muş, bir gazetecinin Sarp Sınır Kapısı'ndaki çalışmaları ve son durumu sorması üzerine, ilgililerin gayretle çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

1) Sarp sınır kapısında incelemelerde bulunarak Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü çalışanlarımızdan veri aldık.

Tır şoförlerimizin sorunlarını dinledik.

Hudut kapımızda bayram döneminden kaynaklı geçici tır kuyruklarını durdurmak için gereken adımları hızlıca atacağız. pic.twitter.com/Jcw8tGjI8u

— Dr. Mehmet Muş (@mehmedmus) May 15, 2021

Muş, sosyal medyadan şunları söyledi..

1) Sarp sınır kapısında incelemelerde bulunarak Gümrük ve Dış Ticaret Alan Müdürlüğü çalışanlarımızdan data aldık. Tır şoförlerimizin sorunlarını dinledik. Sınır kapımızda bayram döneminden kaynaklı geçici tır kuyruklarını önlemek için gereken adımları çabucak atacağız.

2) İhracat tırlarımızın transit geçtiği ülkelerde ve varış yerlerinde yaşadıkları bazı sorunlar; firmalarımız ve şoförlerimiz tarafından bizlere iletilmektedir. Bu sorunları, ihracat yaptığımız ülkelerdeki muhataplarımızla mütekabiliyet ilkesine saygı çerçevesinde çözeceğiz.

3) Bu çerçevede; Gürcistan, Rusya, Azerbaycan ve Kazakistan'daki mevkidaşlarımla önümüzdeki süreçte temaslar yürüteceğim. İhracatçımızın, nakliyecimizin ve vatandaşlarımızın hudut kapısında umma süresini en aza indirmek için gereken adımları atacağız.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Bakan-Mus-Sarp-Gumruk-Kapisi-nda-soforlerin-sorunlarini-dinledi/250404