İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu tutmasının 2018 Aralık ayında hakikatleştiğini duyurdu.

Bakan Soylu, 'İşin organizatörü ve lideri de dün akşam saatlerinde İstanbul ’da Sabiha Gökçen Havalimanı ’nda yurt dışına kaçarken tutuldu ve polis uçağıyla gözleri bağlı biçimde Erzurum ’a getirildi' dedi.

"ERZURUM'DA TARİHİ TUTMA"

Yapılan uyuşturucu harekâtları hakkında değerlendirmede bulunan Bakan Soylu, “2018 Aralık ayı başında Erzurum ’da o gün için tek seferde Cumhuriyet tarihinin en büyük tutması olan bin 271 kilo eroin tutmasını asıllaştırdık. Yeniden 2018 ’in son günlerinde İpsala Hudut Kapısı ’nda 1,5 ton esrar tutuldu. Ve iki gün önce Erzurum ’da bin 535 kilo eroin tutmasıyla Cumhuriyet tarihinin yeni bir rekoru daha kırıldı. Bu vakayı kamuoyu ile paylaşmadık, işin ucuna erişmek istediler. Hemen alakalı istihbarat çalışmalarıyla beraber işin organizatörü ve lideri de dün akşam saatlerinde İstanbul ’da Sabiha Gökçen Havalimanı ’nda yurt dışına kaçarken tutuldu ve polis uçağıyla gözleri bağlı biçimde Erzurum ’a getirildi” dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Soylu ’ya üzerinde narkotik şehitlerinin adının yer aldığı bir onurluk armağan edildi.

ERZİNCAN POLİSİNİN HAREKÂTI

Erzincan polisi de 5 Aralık 2018 tarihinde de Erzurum-Erzincan kara yolundaki uygulama noktasında durdurduğu 06 BCD 99 plakalı tırın dorsesinde "Belçika kurdu" türü erkek narkotik dedektör köpeği "Odin"in tepki vermesiyle arama yapmıştı.

Van'dan İstanbul'a giden tırın dorsesindeki aramada, hayvan yağlarına sarılan 1 ton 271 kg eroin ele geçirilmişti.

Polis, bu zaferiyle cumhuriyet tarihinde tek seferde tutulan en büyük eroin ölçüsünü ele geçirmişti. "Odin" de duyarlı burunlar arasında tek işlemde en fazla eroin tutturan köpek olarak tarihe geçmişti.

Bu işlemde Erzincan polisinin nezaretine aldığı 6 zanlıdan 4'ü hapsedilmişti.

Uyuşturucu tacirlerine göz açtırmayan Türk Polisi, Aralık 2018'de İpsala Hudut Kapısı'nda 1,5 ton esrar ele geçirmişti.