Antalya- İstanbul seferini yapan TC-KLC kuyruk tescilli Learjet 60 tipi iş jeti, "motor yangını ikazı" sebebiyle, Atatürk Havaalanı'na acil iniş yaptı.

İtfaiye ekipleri ivedi iniş yapan uçak için hazırlanmış bekletilirken, pist ortasında duran uçağın yolcuları ivedi terhis edildi. Yapılan incelemede motorda bir yangın izine rastlanmazken uçak hangara çekildi. Olay nedeniyle Atatürk Havaalanı'nın pisti kısa bir süreliğine kapalı kalırken, aynı dakikalarda iniş hazırlığındaki bir başka uçak ise İstanbul Havaalanı'na yönlendirildi.

Başaran Holding'e yan MC Havacılık'a ait TC-KLC kuyruk tescilli iş jetinde, Antalya - İstanbul Atatürk Havalimanı seferini yaptığı sırada pilotlar, sol motordan "yangını ikazı" aldı.

İstanbul hava sahasına yakında olacak olan meslek jetinin pilotları Atatürk Havaalanı Hava Trafik Denetleme Kulesi ile irtibata geçerek, acil şart bildirdi. Acil iniş izni bölge uçak için itfaiye ve sağlık durumu ekipleri pist başında hazır bekletildi. 

İş jeti saat 16.11'de Atatürk Havaalanı'na sorunsuz bir şekilde indi. Pist üstünde duran uçağın yolcuları terhis edilirken, durum yerinde yapılan ilk incelemede herhangi bir yangın izine rastlanmadı.

Uçak sonradan "pushback" aracı ile hangara çekildi. Keza pistin kısa bir süreliğine kapalı kalması nedeniyle de benzer dakikalarda Atatürk Havalimanı'na iniş hazırlığındaki bir başka uçak ise İstanbul Havalimanı'na yönlendirildi.

Başaran Holding'in bünyesindeki MC Havacılık'a ait Learjet 60 tipi uçak 6 koltuklu.  2012 imalatı olan uçak takriben 4 bin 500 kilometre menzile sahip.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Basaran-Holding-e-ait-is-jeti-Ataturk-Havalimani-na-acil-inis-yapti/250345