BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, demokrasilerde milli iradenin her şeyin üzerinde olduğunu belirterek, "Büyük Birlik Partisi olarak sonuna kadar milli iradenin, sivil siyasetin, demokrasinin, hukukun üstünlüğünün yanında olduğumuzu ve yanında durmaya devam edeceğimizi bir kere daha ifade ediyoruz" dedi.

Mustafa Destici yaptığı açıklamada dün geceki kalkışma/darbe girişimini gerçekleştiren ve bu tuzağı kuran cuntacıları lanetlediklerini söyledi. Darbelerin her türlüsüne karşı olduklarını belirten Destici, “Türk Silahlı Kuvvetleri gözbebeğimizdir, lakin topyekûn ya da içerisinden bir grup; topunu, tüfeğini, uçağını helikopterini millete karşı kullanmaya kalkarsa her zamanki gibi Büyük Birlik Partilileri, Alperenleri karşısında bulacaktır. Dün olduğu gibi bu gün de Şehit Liderimiz Muhsin Başkanımızın dediği gibi 'Namlusunu milletine, kahraman polisine, askerine, siyasetçisine' çevirmiş tanka selam durmayacağız" diye konuştu.

Destici, ülkemizin daha önce de darbelerin her türlüsü ile muhatap olduğunu belirttiği açıklamasında, "Fakat bu seferki gibi kalleşçe, adice olanıyla ilk defa karşı karşıya kalmıştır" dedi.
Destici açıklamasının sonunda, "Ülkemizi darbecilerin cuntacıların teröristlerin, hainlerin ve emperyalist küresel güçlerin şerrinden emin eylesin. Kardeşliğimizi birliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin" dedi.