BURSA’nın merkez Gürsu İlçesi Belediye Başkanı Ak Partili Cüneyt Yıldız'ı, geçen yıl mayıs ayında makamında öldüren, şoförü Yener Şimşek'i yaralayan Zabıta Memuru Fevzi Bekar, cinayetten ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme Bekar'a ayrıca, Yener Şimşek'i yaraladığı için 16 yıl, ruhsatsız silah taşıdığı içinde 2 yıl hapis cezası verdi.
Merkez Gürsu İlçesi'nde 20 Mayıs 2015 tarihinde Zabıta Memuru 47 yaşındaki Fevzi Bekar, iddiaya göre, kendisini müdür yapmadığı için makam katında tartıştığı Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız ile şoförü 38 yaşındaki Yener Şimşek'i tabanca ile yaraladı. Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan, evli 2 çocuk babası olan 41 yaşındaki Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız yaşamını yitirdi. Olay sonrası kaçan Fevzi Bekar Yozgat'ta polise teslim oldu. Tutuklanan Fevzi Bekar hakkında Bursa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Kasten adam öldürmek', 'Öldürmeye teşebbüs' ve '6136 Sayılı kanuna muhalefet' suçlarından dava açıldı.
Fevzi Bekar yaptığı savunmasında, 24 yıllık meslek yaşamının 15 senesini jandarma uzman çavuş olarak geçirdikten sonra Gürsu Belediye'sinde işe başladığını belirtti. Psikolojik sorunlarının olduğunu öne süren Bekar, "Olay günü Cüneyt Başkan'ın yanına çıkıp, yeni bir hayata başlayacağım için bana tazminatımı ödemesini söyledim. Paranın olmadığını belirtip benden çalışmaya devam etmemi istedi. 'Başkanım Allah rızası için yardımcı olun' dedim. Güvenliği çağırıp 'Bu şerefsizi atın' diye bağırdı. Kapıda Başkanımın yakını olan Yener Şimşek'i görünce korkutmak amacıyla ateş ettim. O arada Başkan bana yumruk attı. Elime sarılıp, silahı almak isterken, tabanca bir anda patladı. Amacım, silahı kafama dayayıp, orada intihar etmekti. Çok üzgünüm. İntihar etmiş olsaydım şimdi burada olmayacaktım. Yakınlarına başsağlığı diliyorum ve beni affetmelerini istiyorum. Özür diliyorum" demişti.
Fevzi Bekar'ın yargılamasına bugün geniş güvenlik önlemleri altında devam edildi. Karar aşamasına gelen duruşmaya tutuklu sanık Fevzi Bekar, yaralanan Yener Şimşek ile tarafların avukatları katıldı. Öldürülen Belediye Başkanının yakınlarının da izlediği duruşmada son sözü sorulan Bekar, "Takdiri mahkemeye bırakıyorum" dedi.
Mahkeme heyeti Fevzi Bekar'a 'Kasten adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, Yener Şimşek'e yönelik yaralama olayı ile ilgili olarak 16 sene hapis cezası verdi. Mahkeme ayrıca Bekar'ı ruhsatsız silah bulundurmak suçundan da 2 yıl hapse çarptırdı. Aynı davada Fevzi Bekarı kaçırıp sakladığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan Abdülnasır Bakır'a 10 ay hapis ve 6 bin lira para cezası verildi.