Başbakan Binali Yıldırım partisini grup toplantısında konuşuyor. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilk grup toplantısına Başbakan Yıldırım  Arif Nihat Asya'nın 'Dua' şiiri ile başladı. 

Biz, kısık sesleriz...minareleri,
Sen, ezansız bırakma Allahım!
Ya çağır şurda bal yapanlarını,
Ya kovansız bırakma Allahım!
Mahyasızdır minareler...göğü de,
Kehkeşansız bırakma Allahım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allahım!
Bize güç ver...cihad meydanını,
Pehlivansız bırakma Allahım!
Kahraman bekleyen yığınlarını,
Kahramansız bırakma Allah'ım!
Bilelim hasma karşı koymasını,
Bizi cansız bırakma Allah'ım!
Yarının yollarında yılları da,
Ramazansız bırakma Allah'ım!
Ya dağıt kimsesiz kalan sürünü,
Ya çobansız bırakma Allah'ım!
Bizi sen sevgisiz, susuz, havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!

Başbakan konuşmasının satır başları şöyle: 

Bizi istiklaline aşık olarak yaran Allah'a şükürler olsun. Allah'ım sen bu milleti koru, istiklalimizi korumak için bize güç ver. Bizim birliğimizi daim eyle. Minareleri ezansız bırakma.Siz ecdadın kahramanlık ruhunu tekrar ayağa kaldırdınız. Bu aziz milleti gönülden selamlıyorum.Sizin dedeleriniz Malazgirt'te, Kosova'da, Çanakkale'de, Mohaç'ta destanlar yazdı. Kuttül Amare'de, Kurtuluş Savaşı'nda destanlar yazdı. 15 Temmuz zaferi bu zaferler kadar büyük zafer, bu destanlar kadar kutlu destandır. Siz de dedelerinize layık oldunuz. Ecdadın kahramanlık ruhunu tekrar ayağa kaldırdınız. Aziz milleti, sizleri yürekten selamlıyorum. 

Âsım'ın nesli...diyordum ya...nesilmiş gerçek:
İşte çiğnetmedi nâmûsunu, çiğnetmeyecek.
Şühedâ gövdesi, bir baksana, dağlar, taşlar...
O, rükû olmasa, dünyâda eğilmez başlar,
Bedr'in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi.
Ey şehîd oğlu şehîd, isteme benden makber,
Sana âgûşunu açmış duruyor Peygamber.

MAÇKA'DA 3 ŞEHİT 

Maçka Emniyet Müdürlüğü'ne saldırarak 3 polisimizi şehit ettiler, şehitlerimizi rahmetle anıyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bir yandan paralel terör örgütü, diğer yanda bölücü terör örgütü. Onları bu fırsatları değerlendirerek bu büyük millete acı çektirebilirler ama dize getiremezler. 

TANKIN GÜCÜ HALKIN GÜCÜNÜ YENEMEDİ

15 Temmuz'da tankın gücü, halkın gücünü yenememiştir. Bu millet gücünü halktan almaktadır. Şehit anne babalarının ellerinden öpüyorum. 

DÜNYA BU AZİZ MİLLETİ ALKIŞLIYOR

Bizi istiklaline aşık olarak yaran Allah'a şükürler olsun. Allah'ım sen bu milleti koru, istiklalimizi korumak için bize güç ver. Bizim birliğimizi daim eyle. Minareleri ezansız bırakma.Bugün eğer bu kürsüden sizlere hitap edebiliyorsam, bugün sizler gazi Meclis'in çatısı altında toplanabiliyorsanız bu aziz şehitlerimizin ve yaralıların sayesindedir. Eğer bugün TBMM dimdik ayakta ise tankların önüne duran, Kurşunların önüne geçen bu aziz millet sayesindedir. Bütün dünya bu aziz milleti alkışlıyor.

HOCA KILIKLI BİR HAİN...

Hiç kuşkusuz milletimiz asırlardır devam eden kutlu yürüyüşü sırasında ihanetlere şahit oldu. Sadık görünmlü hainler, itaatkar görünümlü isyankarlar bu milleti arkasından hançerlemek istediler. İstisnasız her darbe kötüdür, cinayettir, milli iradeye karşı ihanettir. Siyasi tarihimizde hiçbir darbe girişimi 15 Temmuz'daki kadar kötü ve alçakça olmamıştır. Hoca kılıklı bir hain tarafından yönetilmemiştir. Hiçbir darbe halkına karşı silah çekmemiştir. Hiçbir darbe halkını bombalamış, tankla halkını ezmemiştir. Hiçbir darbe TBMM'ye bomba yağdırmamıştır. Bu gazi Meclis birçok darbeye şahit olmuş. Bu darbeciler bunu yaptı. Bunların hiçbir kutsalı yok. Hiçbir durakta beklemezler. Hedefe ulaşmak için her şey mübahtır. 

EY FETÖ'NÜN HAİNLERİ...

Kendilerine çok güvendiler. Birkaç saat içinde ülkeyi ele geçirecekler. Bu aziz milleti sindireceklerini zannettiler. Hesap hatası yaptılar. Bir dünya liderinin, demokrasi kahramanının, Recep Tayyip Erdoğan'ın olduğunu hesap edemediler. O gelecek olanlardan korkmadı, uçağa binmekten korkmadı, jetlerden korkmadı, havalimanı üzerinden uçan uçaklardan korkmadı, kefenimi giydim geliyorum dedi. Halkıyla kucaklaştı. Karşılarında zoru görünce ceketini alıp gidecek, sinecek, saklanacak bir Başbakan da yoktu. Ey Feto'nun hainleri siz bizi ne sandınız? Korkak, siner, kaçar mı sandınız? Bizim Allah'a can borcumuz var, onu ödemeye de hazırız. Tanklarınızdan, toplarınızdan, uçaklarınızdan mı korkutacaksınız? Can borcunu teslim edinceye kadar da asla korkmayacağız.