Goldman Sachs'ın arkasında Saxo Bank da kripto paralarda yatırım yapma olanağı karşılayan türev mahsul çıkarıyor.

Saxo Bank’ın dijital yatırım birimi Saxo Markets, Bitcoin, Ethereum ve Litecoin’i bulunduran bir yatırım servisi kurmayı hedefliyor. Bu Nedenle traderlar tek bir marj hesabından kripto alıp satabilecek.

Çarşamba günü yapılan açıklamaya tarafından, banka bir bacağı ABD Doları, Euro ve Japon Yeni öteki bacağı kripto olan işlemlerde servis sunabilecek.

Bloomberg HT'nin haberine göre, yeni servis önce Avustralya ve Singapur’daki müşteriler için hizmete girecek lakin banka diğer piyasalarda da kripto para yatırım hizmeti sunmayı planlıyor.

Goldman, Citi ve JP Morgan'dan kripto adımı

Goldman Sachs, Citi ve JP Morgan da müşterilerinin talebi üzerine kripto varlık hizmetlerine başlayacaklarını duyurmuştu.

JP Morgan bu yaza kadar müşterilerine Bitcoin fonu hizmeti sağlamayı planlarken, Goldman Sachs yatırımcılarına Bitcoin türev enstrümanları sunmaya başladı.

Spot kripto para piyasasında bulunmayan kurum herhangi bir bildiri yapmadan ilgili türev enstrümanları yatırımcıların kullanımına açmıştı.

Citigroup ise müşterilere az önce kripto para ile ilgili hizmetlerin sağlanmadığını lakin finansman ve muhafazanın düşünülenler aralarında olduğunu belirtmişti.

Bankanın Küresel Kur Müdürü Itay Tuchman Financial Times’a “Bizim için ayrı seçenekler mevcut ve müşterilerimize en iyi nasıl hizmet edebileceğimizi değerlendiriyoruz. Bu bankanın kendi hesaplarıyla operasyon yapma çabası olmayacak” demişti.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Bir-banka-daha-kripto-para-turev-urunu-cikariyor/250861