Dünyanın en büyük kripto para birimi bitcoin, 30 bin doların altına çekilerek son bir ayın asgari seviyesini gördü.

Bitcoin, Çin’den ve değişik ülkelerin düzenleyicilerinden gelen darbelerle sarsılırken son bir ayda ilk kez 30 bin doların altına indi.

Dünyanın en büyük dijital parası gün içinde yüzde 4,1 düştü ve Londra’da sabahleyin 7’de yaklaşık 29.700 dolar seviyesini fark etti.

TÜM KRİPTOLAR DÜŞTÜ

Lahza itibariyle 29 bin 840 seviyelerinden operasyon görebilen Bitcoin’in düşüşü Ethereum da dahil elde etmek üzere diğer sanal para birimlerinde de düşüşe sebep oldu.

Bloomberg’in küresel kritpo endeksine tarafından kripto paralar sıradan yüzde 4 bedel kaybetti.

Delta varyantının getirdiği endişeler nedeniyle küresel hisse senedi piyasalarındaki düşüşe kripto paraların da eşlik etmesi o kadar çok yatırımcıyı endişelendirirken, Bloomberg’e konuşan Singapur’da Luno isimli kripto para borsasının başkanı Vijay Ayyar Bitcoin için “Yılın geri kalanında 20.000 ila 40.000 dolar aralarında değişecek” yorumunda bulundu.

REGÜLASYON GİRİŞİMLERİ DÜŞÜŞE ETKİ ETTİ

Bitcoin, Nisan ayının ortalarında yaklaşık 65 bin dolarlık seviyeye ulaşarak tüm zamanların zirvesine çıkmıştı.

Çinli düzenleyicilerin kripto para işlemlerine yönelik getirdiği bir takım yasaklamalar ve gelişmiş ülkelerin merkez bankalarının kendi dijital paralarını çıkartma girişimleri de düşüşe sebep olan etkenlerden.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Bitcoin-cakildi-Son-bir-ayin-en-dusuk-seviyesinde/253157