Callamard ve birliktesiki kurul, 2 Ekim 2018'de konsoloslukta öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti soruşturmasıyla alakalı hazırlayacağı rapor için Levent'te bulunan Suudi Arabistan BaşKonsolosluğuna geldi.

Konsolosluğun etrafını dolaşıp bilgi alan Callamard, gazetecilere, konsoloslukta analizlerde bulunmak için Suudi yetkililere geç haber verdiklerini belirterek, "İsteğimizi değerlendirmeleri için onlara azıcık zaman vermemiz gerekiyor. Otoritelerden içeriye girmemiz için izin istiyoruz." dedi.

Agnes Callamard, Kaşıkçı cinayeti için hazırlayacakları raporu BM İnsan Hakları Konseyi'nin haziran seansına sunacağını ama tarihinin azıcık daha elastik olabileceğine sözlerine ilave etti. Ziyarete, İngiliz avukat Helena Kennedy ile daha önceki Dünya Adli Tıp Yüksekokulu Başkanı ve Coimbra Üniversitesi Tıp Fakültesi Müdürü Prof. Dr. Duarte Nuno Vieira da eşlik etti.

fotograflarbm-raportoru-callamarddan-suudi-baskonsoloslugu-onunde-inceleme_7534_dhaphoto3

CESET HALA BULUNAMADI

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı, konutluluk harekâtları için 2 Ekim 2018'de girdiği Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda katledilmişti. Orta Doğu'nun en aktif gazetecilerinden, Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı'nın, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülmesi ve sonrasında yaşananlar, Türkiye ve dünya kamuoyunun gündemindeki yerine gözetiyor.

Cinayetin üzerinden geçen zamanda Kaşıkçı'nın ne zaman, nerede ve nasıl öldürüldüğüyle alakalı bilgiler ortaya çıktı ancak cesedinin nerede olduğu mevzusu hala netlik kazanmadı.

Anadolu Ajansı