Bodrum'daki bir otoparkta bulunan minibüsü barınağa çeviren Pakistan uyruklu 13 mülteci, polis tarafından yakalandı.

Bodrum'da daha önce de mültecilerin yakalandığı bölgelerde kontrollerini sürdüren Yabancılar Büro Amirliği görevlileri, bir otoparkta bulunan minibüste, mültecilerin olduğunu belirledi. Bugün saat 11.30'da yapılan kontrolde, Pakistan uyruklu 13 mülteci yakalandı. Bir araya toplanan mülteciler, kaçma ihtimallerine karşı destek ekip gelinceye kadar tekrar minibüse bindirildi.

Mültecilerin bir süredir minibüsü yaşam alanı olarak kullandıkları ve otoparktaki bir ağacın altında yemek yaptıkları anlaşıldı. Minibüste kıyafetlerin yanı sıra kasa içinde sebzeler olduğu gözlendi. Lastikleri inik ve bazı evraklarının eksik olduğu anlaşılan minibüs, trafik yönünden de incelenmesinin ardından sahibine bilgi verildi. Mültecilerden 18 yaşındaki Harun Arşadmahmud, "Burada pazarda çalışıyoruz ama kimse para vermiyor. Bir tane ev lazım. Pakistan'da çok bomba var" dedi. Mülteciler resmi ekip otosuna bindirilerek polis merkezine götürüldü.

AKILLAR OTOBÜS FİLMİNİ GETİRDİ
Bodrum'da yaşanan olay akıllara, 1974 yılında Tunç Okan tarafından çevrilen ve uzun yıllar Türkiye'de yasaklanmış olan Otobüs filmini getirdi.
 
Filmde İsveç'e kaçak işçi olarak götürülen, bir otobüs dolusu Anadolu insanının Stockholm'e vardıktan sonra başlarından geçenleri (şaşkınlığı, çaresizliği, imkânsızlığı, şokları) Doğu-Batı ekseninde anlatmaktadır. Film müziği Zülfi Livaneli tarafından yapılmıştır.