Elon Musk'ın twitleriyle önceki yılda büyük yükselme kaydeden kripto para birimi Dogecoin (DOGE), mayıs ayından itibaren yüzde 80 değer kaybetti. Kripto para yatırımcıları, şimdi Musk'ın açıklamalarına daha tedbirli yaklaşıyor.

Dünyanın en varlıklı ikinci kişisi ve Tesla isimli elektrikli araç üreticisinin CEO’su Elon Musk’ın twitleri ile yükselen DOGE, Mayıstan itibaren yüzde 80 bedel kaybetti.

Musk’ın “Saturday Night Live” isimli televizyon şovuna konuk olup burada Dogecoin’den bahsetmesinden bugüne DOGE, ABD doları karşısında yüzde 80 bedel kaybetti. 7 Mayıs’ta 0.68 dolardan operasyon görebilen dogecoinin bugünkü fiyatı 0.16 dolar civarında.

Musk’ın uzun vakit Twitter’da attığı twitler nedeniyle Dogecoin’in değerinin artmasının ardındaki 8 Mayıs’ta çıkacağı televizyon programı yatırımcılar kadar merakla izlenmeye başlanmıştı.

Ancak o gece beklenen olmadı ve Elon Musk’ın tv programında dogecoinle ilgili yaptığı skecin gerisinde para biriminin değeri düşmeye başladı. Kripto para birimi o günden bugüne yüzde 80 değerinde kaybetti.

ISTEK DÜŞTÜ

Temmuz ortası itibariyle Musk hala dogecoin hakkında twitler atmaya devam etse de bu twitler paranın değeri üstünde eskisi dek etkili olamıyor. Kripto yatırımcılarının bu konuda duyarsızlaştığı ve Musk’a olan güvenlerinin azaldığı düşünülüyor.

Mayıs sonunda Tesla’nın Bitcoin ile alışverişi askıya almasının gerisinde Bitcoin’de yaşanan düşüş nedeniyle kripto yatırımcılarının Musk konusunda daha itinalı davrandığı görülüyor.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Buyuk-zarar-Elon-Musk-a-guvenip-yatirim-yapanlar-batti/253188