İrlandalı turist Ian Camppel, 4 Ekim 2018 Perşembe günü öğle saatlerinde, Kordon Caddesi'ndeki kuyumcu iş yerine alıcı gibi girip, pırlantalara bakmak istediğini söyledi. Camppel'e oturması için yer gösterilirken, sevdiği iki pırlanta da analizi için çıkarıldı. Satış temsilcileri, Ian Camppel'e pırlantaların özelliklerini anlatıp, sertifikalarını gösterdi. Camppel, iddiaya göre, satış temsilcilerinin boş anından yararlanıp, 40 bin dolar kıymetindeki pırlantalardan birini evvel avucunun içine sıkıştırdı ardından kısa pantolonun saklı cebine koydu. Ian Camppel daha sonra da taşları sevmediğini belirterek, teşekkür ettikten sonra dükkandan çıkmak istedi.

Camppel, mağazanın kapısına geldiğinde satış temsilcileri, pırlantalardan birinin beceriksiz olduğunu fark edip, kendisini durdurdu. Kuyumcuya çağrılan polisler, Ian Camppel'in üzerinde yaptığı aramada pırlantayı bulamadı. Bu sırada kuyumcu iş yerinin müdürü, güvenlik kamerası kayıtlarını araştırdığında Camppel'in, pırlantayı avucunun içine alarak çaldığını tanımladı. Buna karşın pırlanta bulunamadı. Ian Camppel'in pırlantayı yutmuş olabileceği olasılığı üzerine nöbetçi savcıdan sağlık kurumunda tıbbi görüntüleme yapılması için izin alındı.

40 BİN DOLAR KIYMETİNDEKİ PIRLANTA KALIN BAĞIRSAĞINDA GÖRÜLDÜ

Marmaris Devlet Hastanesi'ne götürülen Camppel'e, 4 defa ultrason çekimi yapıldı. Ultrason neticelerine bakıldığında, pırlantanın, İrlandalı turistin kalın bağırsağında olduğu tespit edildi. Pırlantanın natürel yollardan çıkması için bekleyişe geçildi. Dışkılama usulüyle pırlantanın çıkarılması emeliyle Ian Camppel'e sindirimi süratlendirici ilaç verildi. Geçen 48 saate karşın pırlanta, natürel yollarla çıkarılamadı. Bu arada hekimler tıbbi veya cerrahi usulün tehlikeli olduğunu savcılığa iletti. Camppel ise yargılamaları kabul ederek, tıbbi yolla pırlantanın çıkarılmasını istedi ve belgeyi imza attı. Özel sağlık kurumunda 2 defa kolonoskopi yapılan Camppel'in bağırsağından pırlanta çıkarıldı. 40 bin dolar kıymetindeki pırlanta, bilirkişi tahlilinin ardından kuyumcuya teslim edildi.

PIRLANTA TAKINTISI OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Rehabilitasyonu bitirilen İrlandalı turist Ian Camppel, aynı gün nezaretine alındıktan sonra 'kaliteli hırsızlık' kabahatinden adliyeye sevk edildi. Nöbetçi Barış Ceza Dominantlığına çıkarılan Camppel, adli hakimiyet koşuluyla hür vazgeçilip, yurt dışına çıkış yasağı konuldu. Savcı, karara itiraz etti. Otele yerleştirilen Ian Camppel, 2 gün sonra tekerrür polis tarafından nezaretine alındı. Emniyetteki operasyonları bitirilen Camppel, adliyeye sevk edildi ve Nöbetçi Barış Ceza Egemenliğince hapsedildi.

Ian Camppel ifadesinde, 12 yıldır Marmaris'e bir hafta vakitle tatile geldiğini, ülkesinde 7 sene evvel iş kazası geçirdiği için malulen emekli olduğunu, eşini trafik kazasında yitirdiğini anlattı. Kuşkulu, eşinin cesedinin göle düşen vasıtadan günler sonra çıkarılabildiğini; ancak parmağındaki pırlanta nikah yüzüğünün kaybolduğunu, bu sebeple kendisinde 'pırlanta takıntısı' oluştuğunu öne sürdü.

8 SENE 9 AY MAPUS CEZASI

Marmaris 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde suçlanan tutuklu maznun Ian Camppel hakkında , 'kaliteli hırsızlık' kabahatinden açılan davada karar çıktı. Camppel, 8 sene 9 ay mapus cezasına çarptırıldı. Maznun avukatının karara itiraz edeceği bilindi. DHA