Elimize gelen bilgilere göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği  ekipleri olayla ilgili başlattığı çalışma kapsamında Murat Ş.'nin arkadaşı olduğu  değerlendirilen 2 şüpheliyi daha yakaladı.
Saldırıdan sonra gözaltına alınarak götürüldüğü Çağlayan Polis  Merkezinde ilk ifadesi alınan ve "tehdit", "hakaret", "yaralama" suçlarından  kaydı olduğu öğrenilen ve Asayiş Şube Müdürlüğünde sorgulanan Murat Ş. ve 2  arkadaşı için 24 saat ek gözaltı süresi verildi.

Olayı tüm yönleriyle soruşturmak ve aydınlatmak için Asayiş Şube  Cinayet Büro Amirliği ekiplerine bağlı polislerden özel ekip kurulduğu da gelen bilgiler arasında.
Şüphelinin telefon kayıtları incelemeye alınırken, olayda kullandığı  ruhsatsız tabanca balistik incelemeye gönderildi.
Olayla ilgili 20 kişinin tanık olarak ifadesine başvurulurken,  şüphelinin sorgusunda "Kimseden emir almadığını, olayı kendi gerçekleştirdiğini  ve Can Dündar'ın adliyede olacağını medyadan öğrendiğini" söylediği, "Dündar'ı  sevmediğini, sadece bireysel olarak ders vermek amaçlı böyle bir eylem  gerçekleştirdiğini" tekrarladığı öğrenildi.
Şüphelilerin emniyetteki sorguları devam ederken, olayla ilgili yarın  da ek gözaltı süresi isteneceği öğrenildi.

Dündar'a, İstanbul Adliyesi önünde silahla ateş açan Murat Ş.  gözaltına alınmış, olayda Dündar yara almamış, NTV Muhabiri Yağız Şenkal hafif  yaralanmıştı.
Olayın ardından gözaltına alınan Murat Ş. Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilmişti.