Caner Taslaman'ı, modern bilim - felsefe - din ilişkileri üzerine araştırmalar yapmış ve yapmaya devam eden, mantıklı sonuçları ortaya koyan bir kişi olarak tanınmaktayız. Caner Taslaman, bilimin gerçeği ile, konuşmalarında her zaman neden sonuç ilişkileri gösterip, savunduğu kavramları temellesinden dolayı, halk tarafından sevilen bir bilim adamı haline gelmiştir. Caner Taslaman katıldığı hemen hemen bütün televizyon programlarında, kendi alanında yapılan tartışmaları, bilimsel veriler ışığında değerlendirmesinden dolayı, her görüşte insan tarafından saygı görmektedir.

Caner Taslaman, ilk, orta ve lise eğitimini doğduğu şehir olan İstanbul'da okudu. Kimya mühendisi bir annenin ve doktor bir babanın oğlu olan Taslaman, küçük yaşından beri doğa bilimleri ile ilgilendi. Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde üniversite eğitimini tamamladıktan sonra antropoloji, din sosyolojisi, bilgi sosyolojisi gibi alanlar ile haşır neşir oldu.
Marmara Üniversitesi Felsefe ve Din Bilimleri bölümünde, Big Bang Teorisi'nin felsefe ve teoloji ile bağlantısı üzerine yaptığı teziyle yüksek lisansını, Evrim Teorisi'nin felsefe ve teoloji ile bağlantısı üzerine yaptığı teziyle de doktora derecesini başarılı bir şekilde kazandı. Bu çalışmalarından sonra Kuantum Teorisi'nin felsefe ve teoloji ile bağlantısı üzerine yazdığı kitapla ise doçent oldu. Yine bilim-felsefe-din üçgenindeki çalışmalarıyla profesörlük derecesinin de altına imzasını attı. Ayrıca "Küreselleşme Sürecinde Türkiye'deki İslam" çalışmasıyla ikinci doktorasını İstanbul Üniversitesi Siyasi Bilimler Fakultesi'nde tamamladı. İlk olarak Tokyo Üniversitesi'nde oradan sonra da Oxford Üniversitesi'nde post doktora çalışmalarında bulundu. Harvard Üniversitesi'nde ve Cambridge Üniversitesi'nde misafir akademisyen olarak görev aldı. Son dönemdeki çalışmalarında ve yurtdışında bulunduğu üniversitelerde en çok odaklandığı konu ise modern bilim-felsefe-din ilişkisi oldu.

Şimdi ise Yıldız Teknik Üniversitesi Felsefe Bölümü'nde profesör öğretim üyesi olarak görev alıyor.