Prof. Dr. Celal Şengör, katıldığı bir televizyon programında uzuv bağışı taraftarı olmadığını belirterek, "Elin dangalağına verip onu yaşatmanın anlamı yok" ifadesini kullanmıştı. Şengör, kavgaların ardından yaptığı söylemede laflarının saptırıldığını söylemişti.

Bu defa Kanal D Ana 'e konuşan Şengör, geri adım atmadı ve laflarının artta olduğunun altını çizdi. Şengör, ''Uzuvlarım bir dangalağa gidecekse, onun yerine tam insanlığa verimli olacak bir işe gitmesini seçim ederim'' biçiminde konuştu.

'İNSANLARI GÖMMEK ABLAVUTÇA'

İnsanların gömülmesine karşı olduğunu söyleyen Şengör, yeni bir müzakerenin de fitilini ateşlemiş oldu. Aynı zamanda cesetlerin yakılmasına da karşı olduğunu söyleyen Şengör, "Ben doğru bulmuyorum bunları. Hatta ablavutça buluyorum. Kullanın, yedek parça" derken şu ifadeleri kullandı:

"Kabre gömülmeyi doğru bulmuyorum. Mesela annem can vereli kaç yıl oldu. Gitmedim bir daha. Niçin gideyim, ne var orada yahu karbondan başka? Toprak ve karbon…"

'İSKELETİM MUHTEMELSE BİR SINIFTA KULLANILSIN'

Tam bedenini incelenmesi için affedeceğini söyleyen Şengör, ''İskeletimi dahi affediyorum. Muhtemelse iskeletim bir sınıfta kullanılsın'' ifadelerini kullandı.