Prof. Dr. Celal Şengör'ün bir televizyon programında yaptığı söylemelere, AKBÖHONDER Başkanı Mehmet Şahan, Türkiye'nin ilk surat nakilli hastası Uğur Acar, dördüncü surat nakillisi Turan Çolak ve dernek azaları dernek binasında biraraya gelerek tepki gösterdi.

"KABAHAT BÜLTENİNDE BULUNACAĞIZ"

Prof. Dr. Celal Şengör'ün "Elin dangalağını yaşatmanın anlamı yok" biçimindeki söylemesinin uzuv bekleyen hastalar ve uzuv bağışına gönül verenler arasında zelzele tesiri yarattığını söyleyen AKBÖHONDER Başkanı Mehmet Şahan, "Sayın profesörümüzün Türkiye genelinde takribî 80 bin hasta hakkında kullanmış olduğu 'dangalak' sözcüğü bizleri çok yaralamış ve üzmüştür. Biz de bunun üzerine savcılığa kabahat bülteninde bulunacağız. Dünden beri çok üzgünüz, bu laflar öğretmenimize hiç yakışmadı. Bizim bir sloganımız var, Bugün biz yarın belki de siz" dedi.

'ÖĞRETMENİ DİNLEMEYİN UZUV BAĞIŞI YAPIN'

Prof. Dr. Şengör'ün söylemelerinin kendilerini çok üzdüğünü ifade eden Türkiye'nin dördüncü surat nakillisi Turan Çolak ise, "Bu söylemeler sebebiyle savcılığa kabahat bülteninde bulunacağız. Öğretmeni dinleyenler sakın uzuv bağışından bırakmasın. Bizleri görüyorsunuz. Gördüğünüz gibi uzuvlar bizlerde yaşıyor. Evlatlarınızın canını biz taşıyoruz. Öğretmenin dediklerine aldırmayın bu yanlış söylemedir" dedi.

'ÖĞRETMEN ÖZÜR DİLEMELİ'

Türkiye'nin ilk surat nakillisi Uğur Acar da, Prof. Dr. Celal Şengör'ün yaptığı söylemelerin uzuv nakli olan ve uzuv bağışı bekleyenleri çok üzdüğünü, yaptığı konuşma sebebiyle özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Dernek önünde pankart açıp profesörü ayıplayan dernek azaları da en kısa zamanda adliyeye gidip Prof. Dr. Celal Şengör hakkında kabahat bülteninde bulunacaklarını kaydoldu.

NE DEMİŞTİ?

Bir televizyon programına davetli olan Prof. Dr. Celal Şengör, uzuv bağışına karşı olduğunu söylemiş uzuvlarını affedip, affetmeyeceği suallerine muhatap olduğunu anlatarak, şöyle demişti:

"Taraftar değilim. Elin dangalağına verip onu yaşatmanın anlamı yok ama araştırma yapacaklarsa istedikleri gibi kullansınlar. Osteoloji dersi için iskelet bulamadıklarını dinliyorum."

"TÜRKİYE, AFGANİSTAN'DIR" LAFI DE BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ

Uzuv bağışı mevzusunda yaptığı söylemeler ile tepki sürükleyen Prof. Celal Şengör katıldığı bir radyo programında, 'Türkiye'de bikini giyilmesi, Mercedes'e binilmesi burayı ileri bir ülke yapmıyor. Türkiye Afganistan ’dır, benim gördüğüm en ilkel popülasyonlardan birine sahip' ifadelerini kullandı.