Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde asıllaştırılan buluşma takribî 13 saat sürdü.

Edinilen bilgiye göre, özellikle İstanbul ve İzmir ilçe adaylarının oylanmasında yaşanan münakaşalar sebebiyle Kılıçdaroğlu buluşmaya üç kere ara verdi.

Gergin bir etrafta devam eden buluşmada laf alan aboneler, PM'ye sunulan bazı belediye başkan adaylarına itirazda bulundu. İstanbul Şehir Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun istifası da bazı PM abonelerinin parti idaresine tenkitlerine yol açtı.

Yaşanan münakaşalar üzerine bazı PM aboneleri "kapalı oylama" arzında bulundu. Bu arz yönünde çok rakamda ilçenin adayı "kapalı oylama" usulüyle tanımlandı.

BULUŞMAYI TERK ETTİ

CHP PM Abonesi ve İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç'ın, bazı adaylarla alakalı yine değerlendirme arzında bulunduğu, pozitif cevap alamayınca buluşmayı terk ettiği bilindi.

PM'de bazı ilçe belediye başkan adayları çok az farkla kabul edilirken, oylamada, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın yine adaylık için zorunlu oyu alamadığı ifade edildi.

GELECEK PM'DE DEĞERLENDİRİLECEK

CHP Merkez Yönetim Kurulu listesinde İzmir Sancaklı adayı olarak geçen Cevat Durak ve Buca'da Aydoğan Hepdemirgil'in de Parti Meclisinden çıkamadığı belirtildi.

Şişli Belediye Başkan Adayı olarak CHP Merkez İdare Heyetinden Merkez Yönetim Kurulu geçen Fidan Aslan Eroğlu adının ise Parti Meclisinde geri çekildiği kaydolundu. Şişli Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül'ün partisinden istifası kavgalara neden olmuştu.

PM'nin Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un adaylığına da onay vermediği ifade edildi.

PM'nin onayından geçemeyen yerler, yeni yerlerle birlikte gelecek Parti Meclisi buluşmasında tekerrür değerlendirilecek.

KAFTANCIOĞLU İSTİFADAN BIRAKTI

Öte yandan İstanbul Şehir Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sabaha karşı Twitter hesabından yaptığı söylemede, istifa kararından bıraktığını bildirdi.

Kaftancıoğlu, "Yerel tercih sürecinde CHP İstanbul teşkilatının sesini partimizin karar mekanizmalarına yeterince yansıtamadığımı düşündüğüm için, vicdani kararımla şehir başkanlığından ufalayarak bundan sonraki sürece partimizin bir neferi olarak devam etme kararı almıştım. Şehir idaresindeki dostlarımın ve teşkilatımızın yoğun baskısıyla, partimize, teşkilatımıza, seçmenimize ve İstanbul ’a olan mesullüğüm gereği misyonuma ve çabama devam ediyorum." ifadelerini kullandı.

İZMİR ADAYI TUNÇ SOYER OLDU

CHP Parti Meclisi'nde İzmir Megakent Belediye Başkan adayı olarak söylenen Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilk iletisini sosyal medya üzerinden verdi. Soyer, İzmirlilere teşekkürlerini sunarken, bu vazifeyi büyük bir aşkla yapacağını kapsayan iletisini takipçileri ile paylaştı.

CHP'nin İzmir Megakent Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Tunç Soyer, ilk iletisini sosyal medya aracılığı ile verdi. Soyer, coşkusunu fotoğrafı Twitter hesabı üzerinden, 'Sevgili İzmirliler, İzmir sevdası yolunda beraber büyük ve uzun bir yürüyüşe başlıyoruz. Bu vazifeyi büyük bir aşkla büyük bir şevkle yapacağımdan hiçbirinizin kuşkusu olmasın" iletiyi ile paylaştı. Soyer, Hem tam İzmirlilere hem de dünyanın dört bir yanında yaşayan gönülden İzmirlilere kucak dolusu, gönül dolusu teşekkürler. Aşkla İzmir' diye yazdı.