Bolu ’nun Kıbrıscık ilçesinin CHP'li Belediye Başkanı Doğan Dağ ’ın makam taşıtıyla ormanlık alanda içki içtiğini gören yurttaşlar, vaziyeti cep telefonlarıyla kaydolarak tepki gösterdi.

Vaka, dün öğle saatlerinde Çakmaklar Semti ’nde bulunan ormanlık alanda alana geldi. İddiaya göre, Kıbrıscık Belediye Başkanı Cumhuriyet Ulus Parti ’li Doğan Dağ, yanında bulunan 2 dostuyla beraber belediyeye ait siyah plakalı fotoğrafı vasıtayla Bolu merkeze bağlı Çakmaklar Çamlığı ormanlık alana gitti. Doğan Dağ ve dostlarının beraber içki içmeye başladı. Bu sırada Doğan Dağ ’ın fotoğrafı plakalı taşıtını gören yurttaşlar gidişata tepki göstererek yaşananları cep telefonlarıyla kaydoldular.

chp-baskan

Dağ ’ın yanına giden tepkili yurttaş, “Başkanım basit gelsin. Usumuza takılan bir şey oldu. Bu taşıt devletin taşıtı. Sizin yaptığınız hoş bir şey mi?” diye sordu. Başkan Doğan Dağ da, “Bazen de bir kendimizi hafifletmemiz gerekmiyor mu? Böyle bir hakkımız yok mu?” diye cevap verdi. Bunun üzerine yurttaş, “Yok. Sizin öyle bir hakkınız yok. Bugün Pazar. Tatil günü. Bu taşıt senin kişisel vasıtanın değil. Senin kişisel taşıtınla olabilir. Bu size ulus tarafından tahsis edilmiş bir taşıt. Hafta sonu bu biçimde kullanamazsınız” dedi.

chp-baskan-2

Yurttaşla konuştuğu sırada elindeki içki dolu kadehi vazgeçmeyen Belediye Başkanı Dağ, “Siz belediye kanununu öğreniyor musunuz? Ben 24 saat vazifedeyim” demesi üzerine, yurttaş da “Votka, viski belediyenin yasayı bu mu?” diyerek yanıt verdi. İHA