27 Mayıs darbesinin 61’inci yılında Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla hem kutlama toplantısı yapılacak keza de AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı düzenlenecek.

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, Türk demokrasi tarihinde ‘kara bir leke’ olarak anılan 27 Mayıs 1960 darbesinin 61. yılında Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda (Yassıada) düzenlenecek anma programına katılacak. 

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı da benzer gün Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan başkanlığında Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda yapılacak. Toplantıya, AK Parti’nin 81 il asıl kademe, bayan ve gençlik kolları başkanlarının katılması bekleniyor.

YASSIADA’NIN YENİ YÜZÜ

Yassıada, 1960 darbesi sonrasındaki yargılamalara konut sahipliği yapmıştı. Suçlama süreci Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan’ın idamıyla sonuçlanmıştı.

Geçen yıl darbenin 60. yılında, kongre merkezi, müzeler, otel, spor salonu gibi yapıları, sosyal donatı alanları ve geçmişte yaşananlara vurgu yapan anıt ve heykelleriyle bitmiş düzenlenen Yassıada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı törenle ‘Demokrasi ve Özgürlükler Adası’ olarak hizmete açılmıştı.

ERDOĞAN ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, dün İstanbul’da değişik incelemelerde bulundu. Erdoğan, Cezayirli Hasan Paşa Camisi, Kasımpaşa’daki Divanhane ile Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kasımpaşa Ek Binası’nı ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Cumhurbaskani-Erdogan-27-Mayis-darbesinin-61-inci-yilinda-Yassiada-da/250798