Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının Türkiye'deki seyriyle ilgili konuştu. Erdoğan, "Tedbirlere uyarsak alışılagelmiş hayat yakın. Bir süre daha fedakarlık gerekli. Normale kısa sürede döneceğimize inanıyorum" dedi.

Normalleşme sürecine ilişkin tanımlama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “17 Mayıs itibarıyla başlayacak yeni normalleşme takvimimizi önümüzdeki günlerde açıklayacağız. İlk kabine toplantımızın en önemli gündem maddelerinden biri bu olacak. Bu takvimde okulların açılışıyla ilgili işlem de yer alacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 81 ilden gençlerle iftar programında bir araya geldi. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

- Tedbirlere uyarsak bayağı yaşam yakın. Bir zaman daha fedakarlık zorunlu. Normale kısa sürede döneceğimize inanıyorum.

- 17 Mayıs itibarıyla başlayacak yeni normalleşme takvimimizi önümüzdeki günlerde açıklayacağız. İlk kabine toplantımızın en manâlı gündem maddelerinden biri bu olacak. Bu takvimde okulların açılışıyla ilgili süreç de yer alacak.

- Her ne dek birileri 'Kasımpaşalı' deyimini kabadayılıkla örtüştürmeye çalışsa da bana tarafından Kasımpaşalılığın en kayda değer özelliği insan ve kültür zenginliğidir. Böyle zenginlik içinde yetişmiş olmanın koskocoman faydalarını gördüm. O kültür bana baş eğdirmedi. 

- (Yoğun egzersiz temponuz ve yoğun siyasi hayatınız çocuklarınız ve torunlarınızla ilişkinizi nasıl etkilemektedir?) Böylece bir soru sordun oysa, yaramı deştin. bir kere eve çok geç gelmiştim. Odamızın kapısına büyük kızım bir pusula yapıştırmıştı. Pusulada şu yazıyordu; 'Babacığım bir geceni de bize ayırır mısın?' Fakat biz de tabii çalışmalarımızı yapıyoruz. Ola Ki hatalı yaptım, sonradan düşünüyorum ki biz çalışmazsak kim çalışacak?

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Cumhurbaskani-Erdogan-dan-Normallesme-aciklamasi/250131