Cumhurbaşkanı Erdoğan, bürokrasiye inceleme, danışma ve karar organı vasfıyla muavin olan, yönetimi de hak yoluyla denetleyici Danıştay'ın, Türkiye'nin hukuk devleti vasfının korunmasında vazgeçilmez bir konuma sahip olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay'ın kuruluş yıldönümü ve İdari Hak Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Danıştay'ın 153. kuruluş sene dönümünü kutlayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bürokrasiye analiz, danışma ve karar organı vasfıyla muavin olan, yönetimi de yargı yoluyla denetleyen Danıştay, ülkemizin hukuk devleti vasfının korunmasında ve güçlendirilmesinde vazgeçilmez bir konuma sahiptir. Danıştay ve yönetimsel yargının kıymetli mensuplarının da üstün hizmet anlayışlarıyla ülkemizde adaletin tesisi, hukukun üstünlüğü konularında büyük sorumluluklar üstlendiğine inanıyorum. Danıştay ve yönetimsel yargı mensuplarımızın ülkemizin menfaatleri, milletimizin değerleri doğrultusunda, hukuk devleti ilkelerinden imtiyaz vermeden çalışacaklarına inancım tamdır. Danıştay’ın kuruluş yıldönümü ve İdari Yargı Günü vesilesiyle, ilk önce Sayın Başkan ve üyeler elde etmek üzere yönetimle ilgili yargı mensuplarını en kalbi duygularımla selamlıyorum."

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Cumhurbaskani-Erdogan-Danistay-ulkemizin-hukuk-devleti-vasfinin-korunmasinda-vazgecilmez-bir-konuma-sahiptir/250162