Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs Barıştırma Harekatı'nın 47. yılında Lefkoşa'daki devlete ait geçti töreninde tanımlama yaptı. Konuşmasının sonunda ise harekatta şehit olanlar için rahmet dileğinde bulunurken o zamanın Başbakanı Bülent Ecevit’in adını anmadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs Uzlaşma Harekatı'nın 47. yılında KKTC'de tanımlama yaptı.

Erdoğan, konuşmasının sonunda harekatta şehit olanlar için rahmet dileğinde bulunurken o zamanın Başbakanı Bülent Ecevit’in adını anmaması dikkat çekti.

KKTC'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile KKTC'nin adada adil ve kalıcı bir çözüme ulaşılması için bugüne kadar her türlü dostça çabayı gösterdiğini belirtti. ''Oysa Rumlar Kıbrıs Türkü'nü azınlık olarak görme gafletinden bir türlü uyanamadılar'' diyen Erdoğan, ''Bizden kimse bundan sonradan geriye doğru dönüş beklemesin'' biçiminde konuştu.

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 47'nci sene dönümü törenleri için Lefkoşa'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan resmi geçit töreninde konuşuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Türkiye ve KKTC adada adaletli ve daimi bir çözüme ulaşılması için bugüne dek her türlü samimi çabayı göstermiştir. Ama Rumlar Kıbrıs Türkü'nü azınlık olarak görme gafletinden bir türlü uyanamadılar. Kıbrıs Rum tarafı çözüm yolunu tıkamaya devam ediyor. Rum tarafı gerçeklerden kopuk, maksimalist, samimiyetsiz ve şımarık yaklaşımını sürdürmekte ısrarcıdır. (Güney Kıbrıs Rum Yönetimi) İçlerinde hala 1974 öncesi katliamların özlemini çekenler bulunduğunu görebiliyoruz. Bunlar içten değil.

''YENİ MÜNAZARA SÜRECİ FAKAT İKİ DEVLET ARASINDA YÜRÜTÜLEBİLİR'' 

Rumlar referandumda hayır dedi. Peki ne oldu? AB'ye sesleniyorum siz sözünüzü tuttunuz mu? Avrupa Birliği mali noktada, yönetimle ilgili noktada Kuzey Kıbrıs'a desteklerini verecekti, verdi mi hayır. Bunların hayatı yalan üstüne kurulu. On senelerdir değişmez, kısa sürede de değişmesi umulmayan nobran tavrın artık hiçbir hükmü kalmamıştır. Bizden kimse bundan böyle bundan sonra geriye doğru dönüş beklemesin. Yeni tartişma süreci ancak iki devlet aralarında yürütülebilir. Biz haklıyız, haklı olduğumuz için de ardına kadar hakkımızı savunacağız.''

MARAŞ'TA YENİ BİR HAYAT

"Maraş'ta hayat bitmiş başlayacak" diyen Erdoğan, "Sahiplik haklarına riayet edilerek yürütülen çalışmalar ışığında artık Maraş'ta herkesin yararına olacak yeni bir dönemin kapıları açılacaktır" diye konuştu.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Cumhurbaskani-Erdogan-harekatin-Basbakani-Karaoglan-in-adini-anmadi/253154