Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kara Harp Okulu'nda tertip edilen merasimde, Suriye'ye yapılan işlemlerle alakalı söylemelerde bulundu. Suriye'deki işlemlerin bölgenin huzurunu sağlamak için yapıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dün Rusya ziyaretimizin emelini bu oluşturuyor. O 20 mil derinlikte bunu nasıl sağlarız. Yoksa bizim Suriye'de işgal gibi bir tasamız yok. Bize 780 bin kilometrekare yeter. Biz burada 20 milyon kilometrekarelik topraklardan geldik. Biz sıradan bir kabile devleti değiliz. Biz anlı namlı bir Türkiye Cumhuriyeti devletiyiz. Topraklarımızda en küçük parselasyona izin etmeyiz" ifadesini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN 'ADANA MUTABAKATI' MESAJI

Düştüğümüzde tekme atmak için bekleyen o kadar çok kesim var ki ne olursa olsun ayakta kalmanın ehemmiyetini çok iyi öğreniyoruz. Türkiye'nin son 5-6 senede başına gelen her hadise ülkemizi düşürme projesinin parçasıdır. AB süreci budur. Suriye'deki vakalar budur. Suriye ile Adana Protokolü imza atılmıştır. Bu Adana uzlaşmasının yine gündeme gelmesi gerektiğini çok iyi kavrıyoruz.

"ÇABAMIZ SÜRECEKTİR"

En sonunda darbe girişimine kadar işi vardırdılar. Biz demokrasiye inanmış bir ülke olarak, bir cumhurbaşkanı olarak, dünyanın neresinde olursa olsun bir darbe teşebbüsü varsa biz hepsinin karşısındayız. Sandıktan gelene herkes hürmet dinlemek zorundadır. 15 Temmuz'da azanlar belalarını bulmuşlardır. FETÖ'ye karşı yürütülen çabada en ufak gerileme mevzubahisi değildir. Bu ülkeyi FETÖ belasından arınana kadar çabamız sürecektir.

"ÜLKENİN BİLEĞİNİ KİMSE BÜKEMEZ"

Halkımız birliğini, beraberliğini gözettiği müesseseler itibariyle ülkemize vefayla hizmet etmeye devam ettikçe bu ülkenin bileğini kimse bükemez. Bu müessese, Ulusal Korunma Üniversitemizi ülkemizin en büyük kazanımlarından biri olarak görüyoruz."