İstanbul ve Ankara’nın bambaşka ilçelerinde ilk kez ‘Altın Bereketlendirme’ dolandırıcılığı elde etmek üzere onlarca suça karışmış 3 kadın Gaziosmanpaşa’da yakalandı.

Gaziosmanpaşa Güvenlik Müdürlüğüne tabi ekipler, gelen ihbar üstüne Sarıgöl Mahallesi'nde üçkâğıt konusuna karışan 3 belirsiz kadını tutmak için egzersiz başlattı. Bölgede güvenilmez kişilerin üzerinde egzersiz yapan ekipler, Türkan G., Arzu G. ve Candeğer G.'yi yakalayarak gözaltına aldı. Şüphelilerin üstteki aramasında bir miktar bilezik, altın ve peşin para para bulundu. Sarıgöl'de dolandırılan bayan, emniyette şüphelileri teşhis etti. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerin gerisinde adliyeye sevk edildi.

'Dua okuyup altınlarınızı bereketlendireceğiz'

İddiaya kadar; başlarını örterek daha evvelden saptama ettikleri evlere gelen dolandırıcılar, “Altın Bereketlendirme” yöntemiyle ziynet eşyalarını arttıracaklarını söyleyip, bu şekilde mağdurların evlerine giriyordu. Evin içerisinde dualar okuyan şüpheliler, el çabukluğu gibi yöntemlerle altın ve paraları çalarak durum yerinden uzaklaşıyordu.

Onlarca suçtan aranmaları var

Gaziosmanpaşa Emniyet Müdürlüğü ekipleri göre yakalanan bayan şüphelilerin birer kabahat makinesi olduğu ortaya çıktı. Şüphelilerin dolandırıcılık, evden hırsızlık, güveni kötüye kullanma, kaliteli dolandırıcılık, yankesicilik ve yağma suçlarından aranması olduğu belirlendi. Ayrıca şüphelilerin Ankara'nın Çankaya ilçesi ve İstanbul'un Ümraniye, Gaziosmanpaşa, Güngören, Küçükçekmece, Bağcılar, Bahçelievler, Eyüpsultan ve Esenler ilçelerinde suça karıştığı öğrenildi.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/-Dua-okuyup-altinlarinizi-bereketlendirecegiz-diyerek-dolandirdilar/253178