3 gün sürecek olan ‘Teşekkürler Türkiye’ festivalinin açılış programı Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Festivalin “Türkiye ve Ümmetin Sorunları’ konulu bölümüne Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Hamas lideri Halid Meşal, Dünya Müslüman Âlimler Birliği Genel Başkanı Yusuf el-Karadavi, Suriye Geçici Hükümeti Başbakanı Ahmet Tamo ve AK Parti Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay’ın yanı sıra İslam dünyasından 210 kanaat önderi de katıldı.

Türkiye tek güvenli liman
Yalçın Akdoğan’dan sonra konuşan Dünya Müslüman Âlimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi ise, “Türkiye bütün mazlumların sığınağı oldu. Mısır’dan Filistin’den, Suriye’den ölümden kaçan mültecileri aldı. Türkiye eskiden beri hep İslam’a hizmet etti. Biz Türkiye’ye sadece son dönem için değil, tüm tarih boyunca İslam’a yaptığı hizmetten dolayı teşekkür ediyoruz.  Türkiye, tüm İslam âleminin güç bulduğu yer oldu. Mülteciler için sığınılacak en güzel liman oldu”  dedi.

Türkiye her zaman yanımızda oldu
Hamas Lideri Halid Meşal ise, “Ümmetin geçtiği zor dönemde sağa sola baktığımda en güzel ve en mükemmel tavırlar Türkiye’den çıkıyor. Mültecilerin hikâyesi çok açık ve nettir. Büyük devletler mültecileri kabul edemediği halde, Türkiye kabul ediyor ve misafir ediyor. Bizi kandırmak isteyen bazı güçler 11 kişi mülteci olarak kabul ediyorlar ve ondan bir tarih yazmak istiyorlar. Bizi kandıramazlar. Biz biliyoruz, kimin ne yaptığı bellidir” dedi.