Gölcük'te yaşayan Ecem Balcı, 5 Ocak günü ortadan kayboldu. Kızının kaybolmasından 9 gün sonra anne Esra Ercömert, Kandıra'nın Kaltalkayası Mevkii'nde kayalıklardan denize sıçrayarak, hayatına son verdi. Anne Ercömert'in cesedi, denizde 2 gün süren aramalar neticesinde bulunarak, toprağa verildi. Annesinin intiharının ardından genç kızın izini sürmeye devam eden polis, Ecem Balcı'nın en son annesinin erkek dostu Süleyman Kara ile görüştüğünü tanımladı. Cep telefonu kayıtları araştırıldığında da Ecem'in, erkek dostuna, Süleyman Kara'nın define bulduğunu, çok zengin olduklarını bildiren iletiler yolladığı ortaya çıktı. Ecem Balcı'nın kaybolmasından sonra 'Tarihi yapıt firariciliği' kabahatinden hapsedilerek, cezaevine konulduğu tespit edilen Süleyman Kara'nın cezaevinde ifadesi alındı. Kara ifadesinde Ecem Balcı'yı öldürdüğünü itiraf ederek, cesedi gömdüğü yeri gösterdi. 15 Şubat gecesi Gölcük'nam Ayvazpınar köyündeki ormanlık alanda yapılan kazıda Ecem Balcı'nın cesedi bulundu. Süleyman Kara ilk mahkemede ise yargılamaları kabul etmedi.

ecemin-sirlari-gunluguyle-ortaya-cikti_5475_dhaphoto3

ECEM SENİ HİÇ BAĞIŞLAMAYACAĞIM"

Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü mahkemesine tutuklu maznun Süleyman Kara, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim SistemiSEGBİS aracılığıyla bağlandı. Mahkemede anne Esra Ercömert'in intihar etmeden evvel yazdığı mektubu ile Ecem Balcı'nın günlüğü okundu. Annenin, kızını yargıladığı ifadelerin bulunduğu mektubunda Ecem'e müteveccih 'Seni hiç bağışlamayacağım' yazdığı ifade edildi. Mektupta, "Bu mektubu bulduğunuzda can vermiş olacağım. Hakkımı herkese helal etmiyorum. Ecem, senelerce bana sürüklettin. Parayı hoşlandın. Para nerede sen orada. O surattan benim yokluğum sana fazla gelmeyecek. Özlem Hanım, sen can verdin geberdin. Gökhan ve Öznur, Allah sizin belanızı versin. Ecem seni hiç bağışlamayacağım. Allah'ım beni ne olur bağışla. Kara Ailesi'nden tüm bunları yaşadıkları için çok özür diliyorum. Beni bağışlayın" laflarının yer aldığı bildirildi. Bunun üzerine Ecem Balcı'nın babası Gökhan Balcı'nın avukatı, mektubun Esra Ercömert tarafından yazılıp yazılmadığının incelenmesini arz etti.

ecemin-sirlari-gunluguyle-ortaya-cikti_5475_dhaphoto4

ECEM'İN GÜNLÜĞÜNDEKİ İFADELER KAN DONDURDU

Maznun Süleyman Kara'nın avukatı da mahkemede Ecem Balcı'nın günlüğünden bazı kısımlar okudu. Avukat, günlükte, Ecem'in eniştesi tarafından tacize uğradığı, babası tarafından da hakarete maruz kaldığını gösteren yazılar olduğunu bildirdi. Avukatın okuduğu günlükte, "Eniştem tarafımdan tacize uğradım. Gece ben yatarken benden yararlanmaya çalıştı. Hiçbir şey yapamadım. Çok korktum. Bunları uzun uzun yazmak istemiyorum. Bunları başka zaman okuduğumda andırmak istemiyorum. Bir de psikopat babam var. O yaşanan enişte hadisesinde bana o... gözüyle baktı. Babam yaşamımdaki hiçbir şeyden hoşnut değil. Yaptığı tek şey de durup dururken arayıp haykırmak. İntihar etmek istiyorum. Hem de çok fazla. Bir emelim yok, beğenenim yok, param pulum yok, mutsuzum. Can Versem her şey çok hoş olacak. Ama can verince de bunalırım. Gerçi burada da bunalıyorum da neyse yoruldum. Yeniden patlama derecesine gelecek olursam yaparım" ifadeleri dikkat çekti.

"KARAKOLDA EZİYET GÖRDÜM"

Mahkemede söz verilen Süleyman Kara, "Benim Esra'yı baskı altına almam gibi bir şey mevzubahisi değildir. Bu iddiayı kabul etmiyorum, Ayrıca benim karakolda ifademin alındığı görüntülerin istenmesini arz ediyorum. Bu görüntülerde benim yaşadığım makûs muamele ve eziyet görülecektir. Ben tutulmadan evvel İçişleri Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı'na gidecektim. Ecem'i teslim edecektim ancak bana izin vermediler. Ecem'e ait sim kartı teslim edecektim" dedi.

ecemin-sirlari-gunluguyle-ortaya-cikti_5475_dhaphoto1

İSTİSMAR KABAHATİNDEN AÇILAN DAVA OLUP OLMADIĞI SORULACAK

Duruşma kurulu, Esra Ercömert'in yazdığı intihar mektubunun araştırılması istikametindeki arzı dava ile alakalı olmadığı mazeretiyle yalanladı. Duruşma, Gölcük Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazılarak, günlükte adı geçen şahıslar hakkında cinsel istismar kabahatinden açılan bir dava olup olmadığının sorulması ile şahitlerin dinlenmesine karar vererek, mahkemeyi 30 Nisan tarihine erteledi.

ecemin-sirlari-gunluguyle-ortaya-cikti_5475_dhaphoto2

ACILI BABA: KENDİLERİNİ AKLAYAMAYACAKLAR

Mahkeme sonunda söyleme yapan Ecem Balcı'nın babası Gökhan Balcı, "Ecem'i suçluyordu, annesi yaptı, diyorlardı. Mektuba bakınca annesinin serzenişleri var zati. Nereden meblağsanız tutun, ne yaparlarsa yapsınlar aklayamayacaklar kendilerini. Emniyet hiçbir biçimde bulamadı, bir buçuk ay aradılar bulamadılar, bu dost gitti her noktasına kadar anlattı bulundu" dedi.

Gökhan Balcı'nın avukatı Aslı Şen de "Mahkemede en çok alakamızı sürükleyen Süleyman Kara'nın soruşturma safhasında baskı gördüğünü söylemesi. Ancak baskı altında ifade verdiyse, Ecem'in kabrinin yerini, konumunu nasıl öğreniyordu? Dolayısıyla burada yeniden davayı uzatmaya müteveccih, karıştırmaya müteveccih beyanlarını tekerrür ettiler. Takipçisi olacağız" diye konuştu.

DHA