Edirne, Iğdır ve Hakkari haricindeki tüm yurtta yağış bekleniyor.

Akdeniz kıyılarında yer yer gök hengameli sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Kütahya, Afyonkarahisar, Gümüşhane ve Bayburt etraflarında karla karmaşık yağmur ve kar biçiminde asıllaşacak yağışların, Antalya şehir merkezi ve doğu ilçeleri ile Adana'nın iç kesimlerinde güçlü, Antalya'nın batı ilçeleri ile Adana ve Mersin kıyılarında çok güçlü ve yer yer şiddetli olması öngörülüyor.

HAVA SICAKLIKLARI DÜŞECEK

Gece ve sabah saatlerinde Doğu Anadolu'nun doğu kesimlerinde yer yer sis ve pus vakası ile buzlanma ve don hadiseyi bekleniyor.

Mevsim bayağılarının üzerinde izleyen hava sıcaklıklarının, batı kesimlerden başlayarak eksileceği ve mevsim sıradanları etrafına düşeceği hipotez ediliyor.

Rüzgarın Marmara'nın kuzeyinde kuzey ve kuzeydoğu doğrultulardan güçlü, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun güney ve doğusunda doğu ve güneydoğu doğrultulardan, Orta Karadeniz ’in iç kesimlerinde güney ve güneybatı doğrultulardan güçlü ve zaman zaman fırtına, Batı ve Doğu Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı doğrultulardan, Hatay kıyılarında doğu ve güneydoğu doğrultulardan yer yer bütün fırtına biçiminde eseceği öngörülüyor. Anadolu Ajansı