TİSK, TÜRK-İŞ, HAK-İŞ işbirliğiyle binlerce engelli kişi birbirinden değerli eğitim içerikleriyle buluşuyor.

Engelli bireylerin istihdam edilebilirliklerini çoğaltmak ve sosyal entegrasyonlarını kolaylaştırmak için online eğitim içerikleri sunabileceğimiz Engelsiz Gelişim Akademisi hayata geçiyor.

TİSK konut sahipliğinde, İşçi Konfederasyonlarının da katılımıyla ilki 2019 yılında Antalya’da gerçekleştirilen Karşılıklı Paylaşım Forumu’nda tüm katılımcıların sahiplendiği projelerden biri daha İŞKUR desteği ile hayata geçiyor. Başlatılan proje ile binlerce engelli bireye bireysel ve profesyonel gelişim, mesleki gelişim ve bilişim eğitimleri verilecek.

Sosyal menfaat bilinciyle, engelli bireylere yönelik hayata geçirilen Engelsiz Gelişim Akademisi dahilinde TİSK, TÜRK-İŞ ve YARGI-İŞ ile birlikte bu defa de “engelli bireyler” için iki taraflı bir karar alarak onlara engelsiz bir tecrübe sunmayı hedefliyor. Proje, TİSK’in koordinatörlüğünde, TÜRK-İŞ, YARGI-İŞ, engelli STK’ları ve İŞKUR işbirliği içerisinde yürütülecek.

Engelsiz Gelişim Akademisi ile ulusal ve uluslararası uzmanlarca hazır zengin eğitim içerikleri engelli bireylere bedava olarak sunulacak.

Bu  platform ile milli ve milletlerarası düzeyde kabul görmüş konu uzmanlarının ve organizasyonlarının birbirinden değerli eğitim içeriklerine ücretsiz olarak erişilebilecek.

Sunulan tüm eğitim içerikleri engelli bireylere özel olarak geliştirilecek. Hali hazırda birçok dikkat çekici dili ve altyazılı eğitim içeren Engelsiz Gelişim Akademisi için işitme ve görme engellilerin faydalanacağı şekilde yardım teknolojisiyle eğitim içerikleri oluşturulmaya devam edilecek.  

Proje zarfında iş birliği yapılan traktör pazarının köklü/öncü üreticisi TürkTraktör bünyesinde kurulacak olan Eğitim Tasarım Laboratuvarı’nda üretilecek bütün eğitim içerikleri dikkat çekici dili, detaylı daha alçak yazı ve sesli betimleme destekli olarak da hazırlanacak. Eğitimler işyerlerinin ve engelli bireylerin ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanacak.

Akansel Koç: İçerisinden geçmekte olduğumuz salgın sürecinde bütün dezavantajlı grupların olduğu gibi engelli bireylerin de daha fazla desteğe ihtiyacı olduğunu gördük.

Projenin koordinasyonunu yürüten TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç Platform hakkında şunları ifade etti:

“Ülkemizde engelli bireylere özgü eğitim içerikleri sunan online platformların eksikliği bizler için bir gelişim fırsatıdır. Bu fırsatı görerek, TürkTraktör bünyesinde oluşturmayı planladığımız Eğitim Tasarım Laboratuvarı ile işitme ve görme engelli bireylerimizin kullanımına özel eğitim içeriklerini Engelsiz Gelişim Akademisi zarfında hizmete sunacağız. 

Bu çerçevede ayrıca teknoloji sağlayıcı, hem bu konuda girişimleri olan şirketler ve  akademik uzmanların desteği ile özel içerikleri de en kısa zamanda üretmeye başlayacağız.

Bu platformdaki kişisel gelişim eğitimleriyle, engelli bireylerin sosyal entegrasyonlarına katkı sağlarken, mesleki eğitim ve bilişim eğitimi içerikleriyle de teknik yetkinliklerini geliştirip, istihdam edilebilirliklerini artırmayı hedefliyoruz.

Yaşadığımız bu güç süreçte “Engelsiz Gelişim Akademisi ile Gelişimini Eşitlemek Senin Elinde” diyerek engelli bireylerimizin ve çalışanlarımızın bir nebze de olsa destekçisi olmayı, gelişimlerine katkı maddesi sunmayı umuyoruz.

“Birlikte Olası Türkiye” inancıyla çıktığımız bu yolda tüm sosyal paydaşlarımızın meslek birliği ile engelleri uyandırmak da ’birlikte muhtemel’ diyoruz.  Buradan bütün engelli bireylerimizi platformumuza davet ediyorum.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Engelsiz-Gelisim-Akademisi-hayata-geciyor-binlerce-engelli-bireyi-egitimle-bulusuyor-/250680