Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rusya'nın gezi yasağını kaldırmasını gönül rahatlığıyla karşılıyoruz. Kabine toplantısının peşinde turizmde KDV desteği konusunda müjdeyi vereceğim" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kemer'de NG Phaselis Bay Oteli'nin açılışında kayda değer açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan açılışta, "Aşılamada atılımla birlikte inşallah her zaman beraber yeni bir döneme giriyoruz" dedi. Turizmde KDV indirimine de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Pazartesi günü Kabine Toplantımızda her yerde bunu masaya yatırırız" açıklamasında bulundu.

Kemer'de NG Phaselis Bay Oteli'nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aşılamada gelinen noktaya değindi ve "Bundan Böyle inşallah her zaman beraber yeni bir döneme giriyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, haziran sonunda bitecek olan KDV desteğiyle ilgili de açıklamada bulundu ve "Mehmet Bey “1 ay daha uzatalım” diyor. Pazartesi günü Kabine toplantımızda bunu masaya yatırırız. Ulusa seslenişte inşallah bu müjdeyi hem veririz" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından notlar;

* Otelimizin turizm sektörüne, ülkemize, NG Gruba şanslı olmasını diliyorum. Toplam 5 milyar liralık yatırımla 1200 istihdam ilavesini ortaya çıkardıkları için tebrik ediyorum. 

* Türkiye turizmde gelir potansiyeli olan bir ülkedir. Kendisi de sektörün içinde olan Kültür ve Turizm Bakanımız yurt içinde ve haricen adımları attı. Gidilmedik ülke bırakmadı. Almanya, İngiltere, Rusya... Tüm bunlarla koşuşturmayı yaptı. Sonunda bu ülkelerden müjdeler gelmeye başladı. 

* Sıhhat hizmetleri konusunda da benim diyen ülkelerin yapmadıklarını ülkemizde yaptık. Turizmde Türkiye başarabilecek mi diye bekleyenlere en güzel yanıt oldu. Aşılamada atılımla birlikte inşallah hep beraber yeni bir döneme giriyoruz. 

* Seyahat kısıtlamaları listelerinden çıkmaya başladık. Fransa'dan sonra Rusya'nın kararını memnuniyetle karşılıyoruz. NATO'da Macron'la yaptığımız görüşmenin meyvesini aldık. Fransa da olumlu adımları attı. Bu Nedenle turizmcilerimizin 2021 sezonunun 2. yarısını değerlendirebilecek. 

* 16 milyon misafiri geçen yıl ağırlamıştık. Bu yıl çok daha büyük rakamlara ulaşacağız. Yatırımcılarımıza yeni döneme hazırlanmalarını nasihat ediyorum. Türkiye'de tatil yapan turist ülkemizden kolay kolay vazgeçemiyor. Ayrıca ülkemizi seçim edenler keza de Türkiye kazanıyor. 

* Turizm sektörünü desteklemeyi sürdürüyoruz. Her ne değin birileri tenkit konusu haline getirse de biz milletimiz için en doğrusunu yapmaya kararlıyız. KDV desteğini de Mehmet Bey sıkıştırdı. Haziran sonuna kadar uzattık. Mehmet Bey “1 ay daha uzatalım” diyor. Pazartesi günü Kabine toplantımızda bunu masaya yatırırız. Ulusa seslenişte inşallah bu müjdeyi keza veririz. 

* Salgının geride kalmasıyla hedeflerimize ulaşacağız. Yatırımcılarımızın morallerinin uygun olduğunu görüyorum. Sektöre biz de devlet olarak her türlü kolaylığı göstermeye devam edeceğiz. Derdi ülke halk müziği olmayanlar bunu anlayamaz. Türkiye'yi büyütmek için gece gündüz çalışıyoruz. 

* Bu otel bunlardan bir tanesine. 15 Temmuz Darbe Girişimi üretilmiş onlar buna aldırış etmeden yatırımlarına devam ettiler. İnanmak bu. Allah sağlık ömür verdiği sürece ülkemizin hizmetinde olacağız. Sağlık Durumu, savunma, yiyecek, tekstilde dünya markası olana dek durmayacağız. 

* Devamlı genişlettiğimiz destinasyonlarımızla hedeflerimize yaklaşıyoruz. Bu kalkınma mücadelesinde turizm sektörünün katkıları için şükranlarımı sunuyorum. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önce Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da açıklamalarda bulundu.

Bakan Ersoy'un açıklamaları;

Pandemi ve salgın sebebiyle en çok etkilenen sektör turizm sektörü. Türkiye öncelikle sağlık durumu yatırımlarıyla pandemi sürecini içten bir çizgide yönetmeyi başardı. Son 10 gündür uluslararası hava trafiğinin açılmasıyla görüyoruz. 2 tane başkenti var turizmin. İstanbul ve Antalya. Hava trafiğinde yüzde 30 civarında çoğalma var. Bunun artarak devam edeceğini düşünüyoruz. İsviçre, Almanya, ABD, Fransa ilk olarak edinmek üzere Rusya da kapıları açtı. Tüm dünyada benzer sorun var. Sezonun geç başlaması nedeniyle geç bitmesini hedefliyoruz. Beni en fazla sevindiren Türk turizm yatırımcısı yatırımlarına devam ediyor. Bugün bu tesiste de görüyoruz. 81 vilayete turizm yatırımlarını dağılım hedefimiz var. Nitelikli turist hedefimiz vardı. Bu otelde olduğu gibi döviz girişini arttıracak adımlar. Uğurlu olmasını diliyorum.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Erdogan-dan-turizm-sektorune-mujde-KDV-destegi-verilecek/251993