Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gurur, büyüklenme, böbürlenme, vatandaşla arasına aşılmaz duvarlar örme bize katiyen yakışmaz. Hele hele bizim siyasetimizde milletle inatlaşmak, milleti hor görmek diye bir kavrayış kesinlikle laf konusu değildir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Erzurum Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. 

AK Parti için "Müşterek akla tartı vermesi, yani kolektif us dediğimiz bir akılla hareket etmesi önemlidir. AK Parti, kendini kesintisiz yenilemiş, güncellemiş, dinamizmini koruyabilmiştir. AK Parti'nin hızını kesmek için kurulan böylece fazla parti tarihin tozlu sayfalarında şimdiden unutulmaya yüz tuttu" diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki dönemde de bu hoşgörüyle çalışarak Türkiye'nin önünde yeni ufuklar açan projelerimizi devreye almaya devam edeceğiz. Peygamber efendimizin çağlar aşan bir tespiti var; tevazu yüceltir. Kibir düşürür. Kibir aldatır. Haset bitirir. Bu tespit geçmişteki başarılarımızın sırrı olduğu gibi, gelecekteki başarılarımızın da pusulasıdır. Özünde tevazu, açık sözlülük ve gayretin olduğu bir siyaset tasavvurunu en tepeden en ücraya dek etken kılmamız koşul."

Erdoğan, "Kibir, büyüklenme, böbürlenme, vatandaşla arasına aşılmaz duvarlar örme bize asla yakışmaz. Hele hele bizim siyasetimizde milletle inatlaşmak, milleti hor görmek diye bir anlama kuşkusuz laf konusu değildir" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"- Cağ kebaplarıyla önümüzü kestiler, sizi daha artı bekletmeyelim diye 'Dönüşte yeriz' dedik. Erzurum'a olan şükran borcumuzu ödemek istiyorum. 

- Şimdiye değin bizi katiyen mahcup etmeyen, bizi yarı yolda bırakmayan Erzurum, 31 Mart'ta da sandıkları patlatmıştı. Rabbim bu sevdanızı eksik kılmasın. Erzurum, hep olduğu gibi tekrar hizmet ve eser siyasetini tercih etti. Gençler, yüzde 63 gibi Türkiye ortalamasının fazla üzerinde rekor bir oy oranıyla dadaşlar bize verdikleri sözü yerine getirdi.

- Erzurum'la olan muhabbetimize montaj diyerek balçık atanlar, hezimete uğramıştı. Ne diyor o hoş Erzurum türküsünde? Gülistan'da bir gülüm var, mor menekşe sümbülüm var, taze gonca bir gülüm var. 29 Mart'ta bir defa daha gördük fakat dost bildiğimiz dadaşlar var.

'Bizlere verdiği söze sahip çıkan tüm Erzurum halkına şükranlarımı sunuyorum'

- Rabbim muhabbetimizi, dostluğumuzu, yol ve dava arkadaşlığımızı daim eylesin. 31 Mart'ta irdelerine sahip meydana çıkan, ülkesine ve milletine sahip çıkan, bizlere verdiği söze sahip meydana çıkan tüm Erzurum halkına şükranlarımı sunuyorum. 

- AK Parti'nin ülkemizin son 20 yıla damgasını vuran siyasi başarısında en büyük pay sahibi, AK Parti'nin neferleridir. Gençler, kimi süre ailesinden, kimi vakit meslek yerinden, kimi zaman sağlığından fedakarlık eden aşkla davamıza hizmet edenler AK Parti'nin dar neferleridir. Bu mücadeleyi girdiği her seçimde zafere taşıyan da bu isimsiz kahramanların çabasıdır. O rahat kahramanların hakkını ne yapsak ödeyemeyeceğimizi de gayet iyi biliyoruz. Rabbim onlardan razı olsun.

'Var gücümüzle çalışıyoruz'

- paha biçilmez kardeşlerim, AK Parti ve Cumhur İttifakı'na verilen zinde destek, Erzurum'un bize güveninin tezahürüdür. Var gücümüzle çalışıyoruz. Milletlerarası alanda ülkemizin adalet ve hukukunu savunurken, sınırlarımız içinde de terör örgütlerine nefes aldırmıyoruz. Şehirlerimizin her birini kalkındıracak hizmetleri an be an takip ediyoruz. 

- Kuzey Kıbrıs'ta baş başa ve heyetlerarası görüşmelerimizin yanısıra pek çok eser ve hizmeti de hayata geçireceğiz. Genişletilmiş il danışma toplantısının ardından inşallah yapımı tamamlanan yatırımların açılış heyecanını daima birlikte yaşayacağız. Toplam yatırım bedeli 9.5 milyar lirayı bulan öyle fazla eser ve projeyi Erzurum'a sunacağız.

'13 milyon 500 bini aşan aza sayısıyla Türkiye'nin en büyük ailesiyiz'

- Gençler, sizlerle buluştuğumuz gibi Kuzey Kıbrıs'taki kardeşlerimizle de buluşacak, onların kıymetli fikirlerini alacağız. Bitmiş sürat verdiğimiz il ziyaretlerimizde milletimizle hasret gidermenin yanısıra teşkilatlarımızla bir araya gelmeye çalışıyoruz. Gençler, öteki il ziyaretlerimizde açıklama ettiğim bir hususu tekrarlamakta fayda görüyorum. Hepimiz bir vücudun azaları gibiyiz. Biz, 13 milyon 500 bini aşan aza sayısıyla Türkiye'nin en büyük ailesiyiz. Görevimiz, unvanımız ayrı olsa da hepimiz benzer davanın mensuplarıyız. Bu harekette belediye başkanının yükü ne değin ağırsa, belediye meclis üyesinin de o kadar ağırdır. Sandık müşeahhidinin de görevi önemlidir. Bu harekette genel başkanın sorumluluğu ne değin büyükse, milletvekilinin sorumluluğu da aynı derecede büyüktür. Bu bakımdan sahada kutup beylerlerimiz olan siz teşkilat mensuplarımızın görüşlerine büyük ağırlık veriyoruz.

'AK Parti'nin hızını kesmek için kurulan böylece çok parti tarihin tozlu sayfalarında şimdiden unutulmaya yüz tuttu'

- AK Parti'nin alameti farikası ortak akla yük vermesi, yani kolektif us dediğimiz bir akılla hareket etmesi önemlidir. AK Parti, kendini sürekli yenilemiş, güncellemiş, dinamizmini koruyabilmiştir. AK Parti'nin hızını kesmek için kurulan o kadar fazla parti tarihin tozlu sayfalarında şimdiden unutulmaya yüz tuttu. 

- Önümüzdeki dönemde de bu hoşgörüyle çalışarak Türkiye'nin önünde yeni ufuklar açan projelerimizi devreye almaya devam edeceğiz. Peygamber efendimizin çağlar aşan bir tespiti var; alçakgönüllü yüceltir. Kibir düşürür. Kibir aldatır. Haset bitirir. Bu tespit geçmişteki başarılarımızın sırrı olduğu gibi, gelecekteki başarılarımızın da pusulasıdır. Özünde tevazu, açık sözlülük ve gayretin olduğu bir siyaset tasavvurunu en tepeden en ücraya kadar egemen kılmamız şart.

'Bizim siyasetimizde milletle inatlaşmak, milleti hor görmek diye bir anlama elbette laf konusu değildir'

- İçeride ne değin birbirimize kenetlenirsek dışında da o derece etkin oluruz. Kibir, büyüklenme, böbürlenme, vatandaşla arasına aşılmaz duvarlar örme bize asla yakışmaz. Hele hele bizim siyasetimizde milletle inatlaşmak, millete karşın hareket etmek, milleti hor görmek diye bir kavrama şüphesiz laf konusu değildir.

'Elbette eleştirilerimizi yapacak, hatalarımızı birbirimizin yüzüne söylemekten çekinmeyeceğiz'

- AK Parti kalesinde gedik açma gayretlerinin akamete uğraması, 2023'le ilgili siyasi mühendisliklerin çöpe atılması, ilkelerimiz civarda vereceğimiz mücadeleye bağlıdır. Buna hazırlanmış mıyız? Şunu unutmayın, davamızda karamsarlığa, ümitsizliğe yer olmadığı gibi rehavete, gevşemeye de yer yoktur. Şüphesiz eleştirilerimizi yapacak, hatalarımızı, yanlışlarımızı birbirimizin yüzüne cesurca söylemekten çekinmeyeceğiz. Ama çalışmalarımızı yürütürken bir duvarın tuğlaları gibi birbirimize kenetlenmeyi de ihmal etmeyeceğiz. Bize düşen kastetmek, mücadelemizi sürdürmektir."

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Erdogan-Elbette-hatalarimizi-soylemekten-cekinmeyecegiz/253081