Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Medya ve İslamofobi Sempozyumu'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Batı başta elde etmek üzere dünyanın o kadar fazla uygun İslam düşmanlığı hastalığı tıpatıp kanser hücresi gibi tez yayılmaktadır" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

- Görüşleri ile sempozyuma katkı verecek olan herkese şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum. Sözlerime İslam korkusu yok düpedüz İslam düşmanlığı olduğunu söyleyerek açılmak istiyorum. Dünyanın böylece fazla uygun İslam düşmanlığı hastalığı tıpkı kanser hücresi gibi tez yayılmaktadır.

- Özgürlüklerin ortadan kalktığı bir yerde refahın da uzun vakit varlığını sürdüremeyeceği gerçeğine sırtını dönenler, doğrusu İslam'a değil kendi geleceklerine düşmanlık etmektedir.

- Önceleri İslam düşmanlığı İslami terör yaftasıyla meşrulaştırmaya çalışanlar, gelinen noktada tüm Müslümanları amaç almaktan kaçınmıyor.

- Soğuk savaş döneminde komünizm tehdidine karşısında korunan bu Avrupalı kimliğinin yeni motivasyon aracı İslam düşmanlığı olarak şekillenmektedir. 

- Kendi ülkemizde bile bu hastalığın değişik tezahürleriyle karşılaştığımızı unutmamalıyız. Nüfusunun çok büyük bir bölümünü Müslümanların oluşturduğu bir ülkede ezana, camiye, başörtüsüne, dini ibadetlere sabır edemeyenlere rastlayabiliyoruz. Ülkemizde yıllardır süren laiklik tartışmalarının arkasından dini özgürlüklerin korunmasından ziyade yasaklanması niyetlerinin yol açtığı gerilim vardır.

- İslam düşmanlığına karşı yürüteceğimiz mücadelenin stratejisini içeriyi de kapsayacak şekilde belirlememiz gerekiyor. 

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Erdogan-Islam-dusmanligi-tipki-kanser-hucresi-gibi-hizla-yayilmakta/250862