13. İslam İşbirliği Oturumu'nda kapanışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Dönem başkanlığını Mısır'dan alan Erdoğan, dün ve bugün bu konu hakkında çalışma oturumları yaptı. Şuan da İslam İşbirliği Oturumunda bağışlar ile ilgili bir konuşma yapılıyor. Erdoğan bu konuşmayla ilgili konuştu. Erdoğan ilk olarak, ' Bağışta bulunacaklar ne kadar bağışlayacaklarını açıklarsa iyi olur, bizde yolumuzu ona göre çizeriz' dedi. Türkiye ise teşkilata 2 milyon dolarlık bir katkıda bulundu. 

Suudi Arabistan'dan gelen açıklamada, Suudi Arabistan Krallığı İslam İşbirliği Teşkilatı'nın genel sekreteryasının yapmış olduğu çalışmaları takdirle karşılamaktadır. Suudi Arabistan camiası bu organızasyonlara fazlaca yardım yapmıştır. Tüm ülkellerin desteklerini de bu noktada bekliyoruz ve aidatlarını da ödemelerini rica ediyoruz. Önerdiğim şey şudur ki siz cömert bir katkıda bulundunuz ama biz bunu kendi aramızda halledelim' dedi.

Erdoğan bu konuşmanın üzerine şunları söyledi, Suudi Arabistan ikili olarak der ama diğer ülkelerde şuan da açıklamakta olan varsa onlarında söylemek istediklerini burada duymamızda fayda var dedi. Bunun üzerine Endonezya temsilcisi, 'ikili olarak bunları hallettiğimiz zaman bu konu hakkında bilgi verebilirz' dedi