İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş’ın kıydığı nikaha yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda davetlinin katılırken, Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu şahitlik yaptı. Nikah töreni sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan bir duygusal bir konuşma yaptı.Erdoğan, “Sümeyye’ye çocukken ‘ceylanım’ derdim, ‘gözümün nuru’ derdim. Şimdi birceylan gibi yuvadan ayrılıyor” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın kıydığı nikahta şahitlikleri Başbakan Ahmet Davutoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Bosna-Hersek lideri Bekir İzzetbegoviç, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Lübnan Başbakanı Saad Hariri ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama yaptı. Geline nikah cüzdanını Abdullah Gül verdi.

Nikahta Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir önceki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile tokalaştı. Liderlerin tokalaşması salondan yoğun alkış aldı. Bazı davetliler düğünden Periscop yayını yaptı.

Yurtdışından uçakla geldiler

Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'ne misafirler bir bir geldi. Düğüne katılmak için yurtdışından Türkiye'ye seyahat edenlerin uçakları da İstanbul'a indi.
Yurtdışından gelen ilk davetli grubu Katar'dan. Katarlıları taşıyan Boeing 747 uçağı Devlet Konukevi önüne park etti.

Erdoğan ailesi düğüne helikopterle gitti

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesi, Huber Köşkü'nden helikopterle nikahın yapılacağı Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezine geldi.

Nikah davetlileri yaya olarak tören alanına geçerken, polis kültür merkezinin etrafında kuş uçurtmadı. Bölgede çok yoğun güvenlik önlemi alındı.